Fehér holló? Talán nem

Illusztráció smile.Elkezdõdött a 2016. év, megmutatva milyen szép a hótakaró. Ez az év is tartogat szépet és kellemetlent is. Talán szerencsés voltam, mert kellemes meglepetésben volt részem az egészségügyben.

Errõl mostanában alig hallani jót, negatívat annál inkább. De egyáltalán észreveszszük a jót? Vagy egyszerûen ez jár nekünk alapon, természetesnek vesszük. Vizsgálatra jelentkeztem a helyi kórház ambulanciáján, és kaptam idõpontot 3 napon belül, arról nem is beszélve, hogy köszönésem viszonozták, telefonos bejelentkezésemkor. A jelzett idõpontban természetesen ott voltam, s láss csodát behívtak, 5 perccel a kiírt idõ után. Hirtelen azt gondoltam, álmodom, de valóság volt. A rendelõ ajtaján olvasható, idõpont alapján hívják be a betegeket, akinek nincs, húzzon, sorszámot és az alapján szólítják, s valóban így. Párnap múlva újabb vizsgálatra volt idõpontom, itt igaz várnom kellett kb. fél órát, amikor bementem köszönésem viszonozták. A vizsgálatról felvilágosítottak, majd vizsgálat után azonnal kezembe adták az eredményt, megnyugtatva, hogy minden rendben van.
A csoda folytatódott visszaköszöntek, amikor kiléptem a vizsgálóból. Az eredménnyel visszamentem a vizsgálatot kérõ orvoshoz, s a megadott idõpontban behívtak, elmondták a továbbiakat. Jól esõ érzéssel jöttem el, hiszen ember számba vettek, igyekeztek az általuk megadott idõpontot tartani, kérdésemre kielégítõ választ adni. Bízom benne, hogy nemcsak velem történik ez meg, hogy az egészségügyi dolgozó még mosolyogni is tud rám. Nem hiszem, hogy az õ fizetésük magasabb, mint másoké, tudásuk mellé mégis tudtak mást is adni, ami megfizethetetlen, s a betegnek nagyon fontos lenne! Nekem talán szerencsém volt, bízom benne másnak is lesz…
Hasonlóan kedvezõ tapasztalatom van háziorvosommal is, igyekeznek tartani a kiadott idõpontot, udvariasak és szánnak rám idõt is, ha kell. Lehet, hogy ezek az esetek fehér hollónak számítanak? – de vannak és itt a városunkban, az egészségügyben. Természetesen tudok ellenpéldát is. Talán többet lehet a rosszról hallani, olvasni. Ne menjünk el szó nélkül a jó mellett, tegyük szóvá, azt is, ha lehet.
Évkezdésnek talán nem rossz, s az év folyamán, ha orvoshoz kell mennem, csak ilyen egészségügyi dolgozókkal találkozzam, s nem csak én, a kedves olvasók is.

füredi zsuzsa

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.