Szökjön a fürdőbe!

Szökjön a fürdőnkbe.jpgA Magyar Fürdõszövetség kampányához a Szentesi Üdülõközpont is csatlakozott, így február 29-én elszöknek az üdülõközpont jegyárai. Ez azt jelenti, hogy a szökõnap alkalmából az összes napi jegy 50% engedménnyel nyújt belépési lehetõséget a vendégek számára.
A kedvezmény csak erre a napra érvényes, kérjék a fõpénztárnál, érdeklõdjenek bátran!

Megemlékezés

A Szentesi Rendõrkapitányság Lakos József egykori rendõrkapitány halálának 70. évfordulója alkalmából emléktábla avató ünnepséget rendez március 7-én 14 órától a Rendõrkapitányság elõtti területen. Az emlékhely Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselõ kezdeményezésére újulhatott meg.

Körséta

Körséta51.A Szentesi Vendégszeretet Egyesület február 20-án szombaton 15 órára hívja az érdeklõdõket következõ körséta programjára. Ekkor a Sípos Ferenc Parkerdõ Otthonba látogatnak el, ahol a munkatársak ismertetik meg a látogatókkal az otthon mûködését, építészeti sajátosságait.
A Parkerdõ otthon 2008. november 15-én nyitotta meg kapuit, azóta teljes kihasználtsággal áll a rászoruló idõs emberek napi ellátása szolgálatában.

Véradóknak

Véradás illusztrácó.A Szentesi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetõsége február 23-án 14.00-18.00 óráig Mindszenten a Mûvelõdési Házban, 24-én 15.00-18.00 óráig Tömörkényen az Öregek Napközi Otthonában, 29-én 10.00-14.00 óráig a szentesi Damjanich Laktanyában tart véradást.

Fürdőbelépő a véradóknak

Már nyolc éve, hogy az önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépõt kapnak a szentesi kórház Véradó Állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorokat is ezzel jutalmazzák.
Az akcióhoz ismét csatlakozott a Hungerit ZRt. is. A vállalat köszönetajándékkal támogatja az önzetlenül segítõ véradókat, akik a társadalom egyik legfontosabb éltetõ anyagát adják az embereknek.

A hatezer darab fürdõbelépõ és a köszönetajándékok ünnepélyes átadására lapunk megjelenésének idején, február 18-án délután került sor a Vérellátó Osztály részére.

Ülésezik a testület

Szentes Város Képviselõ-testülete második soros ülését új idõpontban, február 25-én csütörtökön 11 órától tartja a Városháza dísztermében.
Ezúttal napirendre kerül az önkormányzat adósságot keletkeztetõ ügyleteibõl eredõ fizetési kötelezettségeinek megállapítása, módosítják a 2015 évi költségvetési rendeletet és megalkotják az önkormányzat 2016 évi költségvetési rendeletét.
Döntenek az indítható óvodai csoportok feltételeirõl, a beíratások idõpontjáról (várhatóan április 20-21.). Tájékoztatást kapnak a képviselõk a Szentesi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság elmúlt évi munkájáról is. Tájékozódnak a VE-GA pince állapotfelmérésérõl.

Filmklub

A Városi könyvtárban a Filmklub következõ vetítésén egy különleges japán filmet láthat a közönség. Címe: Sirály vendéglõ. Rendezte: O. Naoko. A vetítés március 1-én 18 órakor kezdõdik.
A konyhamûvészet a japán élet sarokköve. A film szórakoztatva mutatja be az étkezés és az emberi kapcsolatok jelentõségét.

Éltető gabonakonyha

Négyalkalmas tanfolyam indul februártól májusig, amikor az érdeklõdõk az erjesztés, kovászolás, savanyítás magyar konyhában használt módszereivel ismerkedhetnek meg.
A tanfolyam választ kínál egyes emésztõrendszeri zavaroknak, betegségeknek az õsi magyar konyha tudásával történõ gyógyítására, az öngyógyítás lehetõségeire is.
A receptekkel, kóstolással kiegészített elsõ foglalkozás február 20-án 9-12 óráig a Kossuth u. 24. szám alatti irodaházban lesz. Részvételi díj 2000 Ft/ alkalom.

Versmondók, versírók találkoznak

Versírók és versmondók találkozója.Versírók és versmondók IV. találkozójára kerül sor február 26-27-én a Városi Könyvtárban.

Február 26-án pénteken a vendégek fogadásával veszi kezdetét a rendezvény. A 17:00 órakor kezdõdõ megnyitó után az Antológia 2016 szerzõinek, valamint a közremûködõknek a bemutatása, bemutatkozása történik.
Február 27-én szombaton 9:00 órától három témakörben folytatnak a résztvevõk mûhelymunkát. Ezek: közös gyökerek – eltérõ fogalomhasználat, a mai magyar nyelvû versek célközönsége, vers-olvasóvá nevelés aktuális kérdései. Moderátor: Bene Zoltán. Délután a szentesi dráma-tagozatos tanulók verses bemutatkozása következik. A rendezvény értékelésére és zárására 15.00 óra után kerül sor.

Pódium

A következő pódiumelőadás.Hûvösvölgyi Ildikó és lánya, Kisfaludy Zsófia közös zenés estjére kerül sor a pódiumbérlet keretében március 16-án 19 órától. A mûvésznõk operett, musical és nosztalgia slágerekbõl álló mûsora közben a közös munkáról is beszélgetnek.

Belépõ 1900 Ft.

Figyelemfelhívás!

PSZICHIÁTRIAI SZEREK VISELKEDÉSI PROBLÉMÁKRA?

Ha gyermeke “tanulási problémára” vagy “viselkedési rendellenesség” miatt pszichiátriai szereket szed, és úgy érzi, hogy a gyermek állapota semmit sem változott vagy rosszabbodott emiatt, keresse az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítványt. Az alapítványtól ingyenes tájékoztató kiadvány is kérhetõ a hiperaktivitás témájában.
* * *
Cím: 1461 Budapest, Pf.: 182.
Telefon: 06 (1) 342-6355, 06-70-330-5384
E-mail: info@cchr.hu
Weboldal: www.emberijogok.hu
Minden információt bizalmasan kezelünk!

Sorstársak egymás között

A Mozgáskorlátozottak Cs. M. Egy. Szentesi Csoportja értesíti tagjait, hogy megkezdte elsõ féléves munkáját. Megyei elõírás, hogy az összejöveteleken csak a tagdíjakat befizetõ tagok vehetnek részt, ezért március végéig sor kerül a tagdíjak begyûjtésére.
Az elõadások, foglalkozások a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban 15 órakor kezdõdnek, legközelebb február 24-én, majd március 2-án. Nõnapi ünnepséget rendeznek március 9-én és vendégük lesz Faragó Tamás sorstársi tanácsadó.
További információ a 06 30 974-5348 telefonszámon kérhetõ, vagy a szervezet honlapján található.

Összeállította: Dömsödi Teréz

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.