Ismét Kézműves Ízek Fesztiválja

Szentesi Vendégszeretet Egyesület sajtótájékoztatója.A Szentesi Vendégszeretet Egyesület húsvét hétfõjén immár ötödik alkalommal rendezi meg Szentesen a Kézmûves Ízek Fesztiválját.

A rendezvénynek a Mûvelõdési és Ifjúsági Ház ad otthont március 28-án 10.00 és 17.00 óra között.
A szervezõk várják mindazok jelentkezését, és kérik közremûködésüket, akik – akár vállalkozóként, akár magánszemélyként – speciális vagy hagyományos helyi termékeket szeretnének bemutatni, kóstoltatni, árusítani. A húsvéti ünnepkörhöz kötõdõ, hagyományõrzõ kézmûves tevékenységet tudnának folytatni a rendezvény ideje alatt.
A szervezõk a jelentkezéseket március 16-ig még fogadják. Információk és jelentkezési lap a turizmus.szentes@gmail.com címen, vagy szerdánként 16.00 órától személyesen a Dózsa-ház civil irodájában kérhetõk. Személyes kérdések, részvételi igények a 06-30/928-4465-ös telefonszámon is feltehetõk.

A rendezvény tartalmas kikapcsolódással szolgál mindazok számára, akik igénylik a közösségi együttlétet az ünnep másnapján, hiszen a család így is együtt tud lenni, közös élményeket tud gyûjteni és megélni a locsolkodás hagyománya mellett is.

Sajtótájékoztató pillanatfelvétele.

Március elsején sajtótájékoztató keretében további részleteket is megtudtunk az egész napos programról.
Matkócsik Pál, az egyesület elnöke hangsúlyozta, az egyesület törekvése a hagyományok őrzése és bemutatása. A rendezvény jó apropó lesz a kézművesség és gasztronómia térségi megjelenítésére. A rendezvény kóstolókra, receptcserékre, kézműves technikák elsajátítására is lehetőséget nyújt. A 6 év alattiak számára a rendezvény ingyenes, az idősebbek pedig 400 Ft-os támogatójegy megváltásával járulhatnak hozzá a rendezés költségeihez.

Újdonság lesz, hallhattuk, hogy a Kossuth téren 1, a Luther téren 2 tojásfa készül, amelyre nagypénteken bárki díszeket helyezhet el.

Nagyné Csikai Gabriella, az egyesület elnökségi tagja a programokról elmondta, hogy 10.00 és 14.00 óra között sok érdekességet oszt meg az érdeklődőkkel Molnár Zsolt vőfély, majd Balla Tibor tekerő  és citera muzsikával szórakoztatja a jelenlévőket.
14.00 és 17.00 óra között a Zöldág Hagyományőrző Szakkör az ünnepkörhöz tartozó fogalmakkal, üvegestánccal, felolvasásokkal, dal- és tánctanítással, valamint mezőségi táncokkal invitálja a közönséget, tette hozzá Hankó Györgyné, aki az egyesület tagja és a szakkör vezetője.
A rendezvény teljes ideje alatt folyamatosan bemutatót tartanak a Fényesség Táltos Dobkör tagjai is.

A részletes program plakátokon is hamarosan olvasható lesz.

Kép és szöveg: DT. 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.