A valóság szépségei

Ilyen, nyugalmat árasztó a mi kis városunk.Február 6-án nyílt meg a városi könyvtárban K Szabóné Licsicsányi Rózsa festménykiállítása. A kiállított tájképekben, csendéletekben március 3-ig gyönyörködhet a közönség.

Az alkotásokat Kálmánné Szabó Erzsébet, a Szivárvány AMI igazgatója ajánlotta a megjelentek figyelmébe. Arról beszélt, hogy minden alkalom szép ünnep, amikor a tehetséges ember, művész, bemutatkozhat a művészetek iránt fogékony közönségének. Az alkotó életútjának legfontosabb állomásait felidézve szólt arról a nem mindig egyenes útról, amely a kenyérkereső élet és a képzőművészet szeretetében élő és küzdő kórházi főnővér mindennapjait jellemezte, egészen 1996-ban történt nyugdíjazásáig.

K Szabóné Licsicsányi Rózsa kiállításának megnyitóján.

Ezután nyílt ki ugyanis teljesen számára az idő, hogy a festészet addig gyűjtögetett mozaikjaiból képzőművészeti alkotások szülessenek, kiérdemelve helyét az első csoportos kiállításon, tehetségét tovább pallérozva a Paletta Alkotókör tagjaként. Az első önálló kiállítása Rózsa Gábor közreműködésével valósult meg a Péter Pál Polgárházban.

Vass Pál orgona játékával emelte ki a képek nyugalmat árasztó hangulatát.

Kálmánné Szabó Erzsébet méltatta az önmagával harmóniában élő, az ismeretek állandó befogadására kész alkotói személyiség sportos életmód iránti elkötelezettségét is. A képek visszaadják a kiegyensúlyozottságot, az alkotó határozott ecsetvonásai egyre színesebben, beszédesebben árulkodnak a természet kiapadhatatlan forrásgazdagságáról. A több mint egy évtizeddel ezelőtti zöldes-kék árnyalatok merészebb barna, sárga finom olaj tónusokkal, hitelesen fejezik ki a valóság szépségeit.

Elmélyült figyelemmel.

A kiállítás üzenete az élet értékeinek felmutatása, a hagyomány és az ember tisztelete, példaértékű mindenki számára – hallhattuk.

Csendéletek, tájképek valóságában.

Beszűrődő fényben.

Egy-egy kiállítás az örömteli találkozások színhelye.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Egy hozzászólás “A valóság szépségei” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    EGY KIÁLLÍTÁS KÉPEI

    A Szentes Városi Könyvtárban március 5-ig tekinthetõ meg K Szabóné Licsi-csányi Rózsa festménykiállítása.

    Az alkotó már egész fiatalon komolyan érdeklõdött a képzõmûvészetek iránt, azonban mûvelni igazán nyugdíjazása óta van lehetõsége. Azóta jegyezte el magát az olajfestékben rejlõ színgazdagsággal és az ecset varázslatos lehetõségeivel. Igazi önképzésre a Paletta Alkotókör tagjaként folyamatosan módja van, és él is a lehetõséggel. Személyes és alkotói sikerei kézen fogva járnak, hiszen önmagával, a környezetével és a képeit szülõ természettel harmóniában számára min-dennek rendelt ideje van. Ugyanolyan hobbi számára a festés és a hozzá tartozó témakeresés, mint pl. az úszás, kerékpározás.
    Képein hangsúlyt kap a tevékeny ember, a természeti táj, különösen az Alföld, városunk és térsége szépségeinek ecsetre gondolása. Ám csendéletei is egyedi szépséget hordoznak. Mindezen tulajdonságokat méltatta a megnyitón Kálmánné Szabó Erzsébet, a Szivárvány AMI igazgatónõje is.
    Aki még nem látta, azért, aki újra megnézné, ezért is látogasson el a könyvtárba!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.