Sajtóközlemény – Klíma – Mi jövőnk – Mi jövünk! Még nem késő cselekedni!

Az akció részlete.Klíma – Mi jövőnk – Mi jövünk! – Még nem késő cselekedni! Feliratokkal üzentek a derekegyháziak a klímacsúcs végére. A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a Derekegyházért Közhasznú Egyesület látványos klímavédelmi akciót szervezett a párizsi ENSZ klímacsúcs-zárása alkalmából Derekegyházon december 12-én, a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtárban, illetve a Művelődési Ház előtt.

Az akció rávilágított arra, hogy bár a döntéshozók megállapodtak Párizsban, de a valódi energia-átmenet, a gyakorlati klímavédelem továbbra is főleg az állampolgárokon múlik, és ehhez megfelelő intézkedési és támogatási keretet kell a nemzeti kormányzatoknak biztosítania.

2015. december 12-én a Föld Barátai felhívására civilek tízezrei szerveztek figyelemfelhívó akciókat szerte a világon, Párizsban és Magyarországon is.

Az üzenet közös: a Párizsi Megállapodás nem elegendő a globális klímavédelem eléréséhez, nem védi a klímaváltozásnak kitett lakosságot a káros hatásoktól. Ezért olyan széleskörű klímavédelmi intézkedéseket kell életbe léptetni, amelyek elősegítik a közösségi, önkormányzati energiatakarékos és megújuló energiakezdeményezéseket.

Az MTVSZ klímacsúcshoz kapcsolódó programjának részletei, javaslatai Magyarország hatékony klímavédelméhez: www.mtvsz.hu/parizs_fele

P. P.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.