Közérdekû tájékoztatás

Városellátó Intézmény.A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény alapján a hulladékbegyûjtés kötelezõen elõírt közszolgáltatás, így a díjfizetés is.
A hulladékgazdálkodási közszolgáltató hulladékdíj kintlévõsége olyan mértékû, ami veszélyezteti a folyamatos szolgáltatás nyújtását.

Elsõ körben a díjhátralékosok személyesen lettek megkeresve a hátralékuk rendezése érdekében. Aki együttmûködõ volt, azzal megállapodás született. Jogszabályi kötelezettség alapján a nem fizetõkkel szemben adóvégrehajtást kezdeményeznek, mivel a hulladékdíj hátralék adók módjára behajtható köztartozás. A díjhátralék mellett az eljárási költség, amely 5000 és 30 000 Ft közötti összeg is lehet, a hátralékost terheli, lakossági folyószámlájáról az adóhatóság leemeli, vagy ennek eredménytelensége okán gépjármû, más vagyontárgy tekintetében folytatja a végrehajtási eljárást.
A Városellátó Nkft. kéri a felszólított hátralékosokat, hogy mielõbb keressék fel az ügyfélszolgálatot (Városháza udvara 7-14 óra között) ennek elkerülése érdekében

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.