Országos rekord született – Sanyi, és a filmek

Pillanatfelvétel a résztvevőkről.A Városi Könyvtárban október 2-án mutatta be gyûjteményes rekord kísérletét a szentesi Fábián-Nagy Sándor. Egyedülálló filmes gyûjteményét magyar rekordként vette nyilvántartásba a helyszínen Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora.

Bõ 10 éve gyûjti a nemzetközi filmtermés adatait Fábián-Nagy Sándor, nem is akár hogy. Három mutató szerint, kézzel vezeti a nyilvántartásait, így eddig 13 dossziéban összesen 6500 külföldi film rövid, kézzel írt szinopszisa található. Itt a filmek eredeti nyelvû címe, rövid története és szereplõi, valamint a film terjedelme található egymás alatt, szabályosan szerkesztve.

A filmcímek katalógusa és a gyűjtemény.

Külön katalógust vezet a filmek címérõl, és könyvtári olvasójegyhez hasonló módon ábécé sorrendben tud rákeresni az egyes filmekre, hogy melyik mappában található a leírása. Minden mindennel összefügg tehát a nyilvántartásaiban.

A gyűjtő 1 oldalon 4 film szinopszisát rögzítette.

Kérdésünkre elmondta, hogy a filmek egy részét látta, azonban a gyûjtést régi újságok alapján indította. Ma az adatokat csak ellenõrizni szokta az interneten, onnan nem másol. Olyan külföldi filmeket szedett csokorba, amelyekben színészek szerepelnek, tehát játék- és mozi filmek.

A közönség is szemügyre vette a gyűjteményben szereplő adatokat.

Sebestyén István megállapította, hogy eddig ez a legnagyobb kézzel írt filmes gyûjtemény, Fábián-Nagy Sándor rendkívüli emberi teljesítményével jegyzi a legtöbb filmrõl kézzel írt szinopszis magyarországi rekordját, s felvette õt az adatbázisukba.
Kép és szöveg: dite

1 dossziéban összesen 500 film rövid leírása szerepel.

Sebestyén István ellenőrzi a dossziék tartalmát.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.