Kettesfogathajtó Világbajnokság 2015. Fábiánsebestyén – Lezárult a nevezés – 20 nemzet, 66 hajtó, 197 ló a világbajnokságon

Hajtsunk együtt a győzelemért!Hivatalossá vált, 20 nemzet 66 hajtója versenyez szeptember 9. és 13. között a 16. Kettesfogathajtó Világbajnokságon a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban. A fogatok nemcsak Európából, hanem Észak-Amerikából és Dél-Amerikából érkeznek. A magyar válogatott 9 versenyzővel áll rajthoz, van köztük Csongrád megyei is.

A világbajnokságon Argentína 1, Ausztria 6, Belgium 1, Csehország 3, Dánia 1, Finnország 2, Franciaország 5, Németország 6, Magyarország 9, Olaszország 3, Hollandia 6, Lengyelország 4, Portugália 2, Románia 5, Szlovénia 2, Spanyolország 1, Svédország 2, Svájc 2, Amerikai Egyesült Államok 3 kettesfogattal nevezett. Már az is bizonyos, hogy 4 többszörös világbajnok nemzet fogatai versenyeznek egymással a világversenyen, ahol Magyarország színeiben ifj. Dobrovitz József, Galambos Nándor, Hódi Károly, Kákonyi Norbert, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Osztertág Kristóf, Osztertág Márk és ifj. Simon József indul.

Csongrád megyei hajtók a válogatott keretben

Csongrád megyei hajtó is indul a szeptember 9. és 13. között megrendezésre kerülő fábiánsebestyéni 16. Kettesfogathajtó Világbajnokságon. Hódi Károly (Szeged) főként kettesfogathajtásban ért el nagyobb eredményeket, de egyesfogathajtásban is jegyzett versenyző. A szegedi hajtónak ez lesz a hetedik világbajnoki fellépése.

Hódi Károly (Szegedi Fesztivál LK) eddig 6 világbajnokságon szerepelt – 1998, 2002, 2004, 2005, 2007, 2014. Háromszoros világbajnoki ezüst-, és egyszeres világbajnoki bronzérmes. Azon kevesek közé tartozik, aki elmondhatja magáról, hogy mindhárom szakágban volt világbajnoki szereplő. A kettesfogathajtó eredményei között szerepel, hogy Magyar Hajtó derby győztes volt 2005-ben és 2010-ben, a Magyar bajnokság egyéni és csapat ezüstérmese 2015-ben, illetve ebben a szakágban két világbajnokságon szerepelt: 2005-ben egyéniben és csapatban is ezüstérmes, 2007-ben egyéniben bronz-, csapatban ezüstérmes volt.

A Tóth Tamás szövetségi kapitány által kijelölt vb-keret tartalék versenyzői között szintén szerepel Csongrád megyei hajtó, Sági József Fábiánsebestyén színeiben.

További információk: http://www.fogatverseny.hu/

Varga Márta
a világbajnokság sajtómunkatársa

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.