Az éghajlatváltozás hatása az agráriumra – Gazdag Gazda Konferenciasorozat az éghajlatváltozásról

Az elmúlt hetekben ízelítőt kaphattunk, milyen éghajlat várható Magyarországon a jövőben. A klímaváltozás témájával immár ténylegesen foglalkozni kell, tovább nem halasztható. Különösen sok kihívással néz szembe a mezőgazdaság, ahol minden milliméter lehullott csapadék, minden napsütéses óra jelentős hatást gyakorol a termés mennyiségére és minőségére.

A Magro.hu szervezésében sorra kerülő 2. Gazdag Gazda Konferenciasorozat a téma kérdéseit járja körbe és ad válaszokat a felvetett kérdésekre.
A konferencián területük szakértői veszik végig a szélsőséges időjárásnak a mezőgazdaságra gyakorolt hatásait a termesztés minden pontján. A talaj-előkészítéstől a betárolásig bemutatják, hogyan kell reagálni a megváltozott körülményekre, a fajtakiválasztásra, a műtrágya használatára, a növényvédelemre, a betakarításra, a kereskedelemre. Ezeket a fázisokat, a technológiai újdonságokat, a pénzügyi feltételek megteremtését mutatják be az előadók.

A konferenciákat záró kerekasztal beszélgetések különlegessége pedig, hogy a beszélgetésbe meghívott gazdálkodók mutatják be nehézségeiket és az általuk alkalmazott működő praktikákat, és vitatják meg ezeket szakértők közreműködésével.

Program:

  • 8.30 Regisztráció
  • 9:00 Köszöntő – Dr. Gyuricza Csaba (MTA doktor, elnök, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal)
  • 9:05 A változó éghajlat hatása a terménykereskedelemre – Németh István (ügyvezető, Magro.hu mezőgazdasági piactér)
  • 9:20 Az éghajlatváltozás regionális hatása a mezőgazdaságra – Klíma elmozdulása a jövőben és hatása a növénytermesztésre – Dr. Makra László és Dr. Jakab Péter (Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar – Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézet)

További részletek az egész napos konferenciáról: www.magro.hu

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.