A szeretet koldusai, avagy… Önfeláldozás

Mindig mosolyogni lássanak.Erõn felül adsz a párodnak, gyermekednek, szerelmednek, a környezetedben élõknek? Ha igen, akkor tedd fel magadnak a kérdést: miért?

Mások segítése szép dolog, de a boldogságodat senkitõl sem fogod visszakapni. Az önfeláldozás azt jelenti, nem szereted önmagad. Ráadásul azoknak az embereknek sem teszel szívességet, akikért áldozatot hozol. Azt mutatod meg a gyermekednek, hogyan kell boldogtalanul élni. Azt sugallod a párodnak, hogy õ lehetetlen, aki helyett mindent neked kell elvégezned. Arra kényszeríted a tetteiddel a környezetedet, hogy folyamatosan hálálkodjanak, ami egy idõ után terhes lesz a számukra. Így az áldozatkészséged végül saját magad áldozatává tesz. Ezt akarod?
A legtöbb ember azért hoz áldozatokat, hogy szeressék. Az élet azt bizonyítja, hogy soha sem lehet valaki boldog az által, hogy feláldozza magát másokért. Jó dolog segíteni, de a segítség nem lehet életcél. Ez az érzelmi zsarolás egyik nagyon kemény formája. Aki feláldozza saját magát, többnyire önmagának sem meri bevallani, hogy valamit meg akar szerezni. A másik ember hálája után sóvárog, elismerést és szeretetet vár az áldozatért cserébe. Nem szabad csak másoknak élni. Aki így tesz, alacsony az önértékelése, úgy érzi, senki sem szereti, valami pluszt kell adni, jót tenni, hogy szeretetre számíthasson. Aki így él, és változtatni szeretne, annak  érdemes újragondolni az életét, új irányt adni a jövõnek, hogy tudatosabban, boldogabban, egészségesebben élhessen. Ezek megvalósítható célkitûzések, amelyekkel átformálhatja az ember az életét.
Csordásné Ani
természetgyógyász

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.