Mozgalmas évet zártak a Szentes UFC csapatai

Eligazítás fotó illusztráció.A 2014-es év egyik legfontosabb tényezõje volt, hogy megtörtént a régóta várt egyesülés a Szentesi Farkasok USE és a Szentes Junior FC között! Az egyesület új neve Szentes UFC lett.

Nyár óta megnöveke-dett létszámmal, egy csapatként indulunk a tornákon és a bajnokságokban egyaránt. Ezt a fúziót több éve tartó tárgyalássorozat elõzte meg, de a lényeg, hogy most már mindenki egy irányba húzza a szekeret!  Vagyis ez sajnos még sincs így, mert egy másik sporttárs ismét elindított egy külön vonalat, ami számunkra teljességgel érthetetlen. Ezzel õ nemhogy nem segíti, egyenesen gátolja a megyében, és az országban is a szentesi utánpótlás megítélését. Ez a téma egy külön cikket fog kapni a jövõben.
Ami ennél fontosabb, hogy ebben az esztendõben sokat fejlõdött a sportközpont infrastrukturális helyzete. Megépült a mûfüves pálya, ami nagyban elõsegíti a gyerekek fejlõdését. Más kérdés, hogy a 2015-ös évben egyáltalán fel fogunk-e tudni menni a pályára az érthetetlenül magas pályabérleti díj miatt!
De röviden hagy mutassam be, hogy milyen bajnokságokban indultak a csapataink az elmúlt évben. Kezdeném az óvodásokkal, akik Jernei Csaba vezetésével folyamatosan növekvõ létszámmal mûködnek. Ez a korcsoport a Bozsik Grassroots fesztiválokon képviseltette magát. A télen pedig még, több tornán fognak indulni.  A következõ csapat az U-8, 9, akiknek Kerepeczki Csaba és Lekrinszky Árpád az edzõjük. Ezeknek a gyerekeknek már intenzívebb volt az évük, mert indultak a Bozsik Grassroots fesztiválokon és az Inter-liga bajnokságban is. Télen nekik is több teremtornájuk lesz.
A soron következõ csapat az U-10, 11 Szöllõsi Ferenc és Tóth László vezetésével. Õk már Bozsik tornákon vettek részt az Interliga mellett, de rájuk is várnak feladatok még decemberben is. Gondolok itt a teremtornákra.
Ezután következik az U-12-es csapatunk, akiknek Jabniczky Sándor az edzõjük. Az elõzõ korcsoportunkhoz hasonlóan õk is Bozsik tornákon ill. az  Interliga bajnokságban szerepeltek. Továbblépve az U-13, 14, 15-ös csapatunkra, akik Herczeg Szabolcs keze alatt pallérozódnak, talán ennek a korosztálynak volt a legsûrûbb programja, mert õk már játszottak az Inter-ligában a Csongrád Megyei U-15-ös bajnokságban és még a Bozsik tornákon is.
A végére egyesületünk legidõsebbjei maradtak, õk az U-17, 19-esek. Ennek a csapatnak Némethy László és Marta Dorin az edzõje. Mindkét csapatunk a Megyei bajnokságban játszik. Mindenképpen megemlíteném, hogy végre külön edzõ foglalkozik a kapusainkkal. Janiga László személyében minden adva van ahhoz, hogy akiknek komolyabb céljaik vannak, el is érjék azt.
Szándékosan hagytam a végére a nyáron alakult Nõi U-17-es csapatunkat, akik mondhatom, hogy várakozáson felül szerepelnek. A hölgyek a megyei U-17-es bajnokságban játszanak Jabniczky Sándor és Tóth László edzõk vezetésével, ahol félévkor a harmadik helyen állnak! Külön kiemelném az edzéslátogatottságot, ami alkalmanként a 20 fõt is eléri! Ez is bizonyítja, hogy Szentesen igen is van igény a Nõi labdarúgásra.
Végül köszönetet szeretnék mondani támogatóinknak, a szülõknek és mindenkinek, akik valamilyen módon is segítettek bennünket a 2014-es esztendõben!
A Szentes UFC nevében Boldog Karácsonyt és Boldog Új évet kívánok minden kedves Olvasónak!
Sportbaráti Üdvözlettel:
Némethy László

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.