Ösztöndíj, mely visszatérésre ösztönöz

A szentesi Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztálya szeptemberben hirdette meg a felsõoktatási ösztöndíjakra vonatkozó pályázatát. Azok a felsõoktatási intézményben tanuló hallgatók pályázhattak, akiknek családjában az egy fõre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 120%-át. Tavaly mintegy százhatvan fõiskolás részesült a támogatásból. Az idén  jogosult pályázók november 15-én veszik át az ösztöndíjat a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban 9 órakor rendezett összejövetelen. 

* * *

Szirbik Imre polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a pénzbeni támogatással a tanulmányok mindennapi költségeihez kívánnak hozzájárulni, elősegíteni, hogy a hallgatók feladataik teljesítésére koncentrálhassanak. A tanultakat, hasznosítsák majd bárhol, egyformán hasznára válnak a közösségnek, de a város mindenkor visszavárja őket.

Ebben az évben 155 hallgató kapott 15 ezer és 50 ezer forint összeg közötti tanulmányi hozzájárulást. A pénzösszeg elosztásában a rászorultsági szempontok játszottak szerepet.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.