Közösségi rendezvények Szentesen

Népszerű a kenuzás, csónakázás a Kurcán.A szentesi székhelyû Életjel Kulturális és Sportegyesület 1.500.000 forint uniós támogatást nyert a Szentes Város Önkormányzata és partnereinek városközpont rehabilitációs programja címû városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalapból.

A felújított Kurca-hídhoz kapcsolódóan megvalósított “Híd a Kurcán, híd az emberek között” címû mini-projekt során kétnapos közösségi nagyrendezvény és három kiegészítõ sportprogram valósulhatott meg, melynek céljaként a helyi közösség formálása mellett a hidat érintõ építészeti fejlesztés lakossági elfogadtatásának elõsegítését fogalmazták meg a szervezõk.
A 2014. április 13-tól kezdõdõen megvalósult programsorozat központi rendezvénye a május 1-2-án lebonyolított Civil Börze és Zenei Fesztivál volt, mely a projekt címéhez igazodva igyekezett a kapcsolatépítés jegyében minél szélesebb célcsoportot megszólítani.
A megújult Csongrádi úti Kurca-hídon és a híd lábánál olyan nagysikerû közösségi rendezvény valósult meg, ahol a helyi civil, kormányzati, gazdasági szféra képviselõi nonformális csoportokkal együttmûködve kaptak bemutatkozási lehetõséget, a zenei fesztivál keretében pedig 10 helyi és környékbeli zenekarnak biztosítottak fellépési lehetõséget a szervezõk, miközben a program közönsége más perspektívából ismerhette meg a felújított Kurca-hidat és környezetét.
A nagyrendezvényt megelõzõen, illetve azt követõen a Kurca-fõcsatornán megvalósult összesen 3 vízisport program további lehetõséget teremtett a híd és a folyó történetének, valamint a Kurca növény- és állatvilágának megismeréséhez.
A mini-projekt hozzájárult a lakosság szabadidejének hasznos eltöltéséhez, színvonalas kikapcsolódásához, a helyi identitás erõsítéséhez.     P. Sz.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.