Megemlékezés a laktanyában – 50 éves a Rakétaosztály

Emléktábla.Május 24-én az MN 5980 28. Rakétaosztály alapításának 50. évfordulója alkalmából találkozót tartottak, amelyen részt vettek a volt parancsnokok és az egykori sorkatonák is.

Az évforduló programja reggel Derekegyházán kezdődött. Az alakulat elhunyt katonái emlékére kopjafát szenteltek, megemlékeztek a volt bajtársakról.

Ezt követően a szentesi Damjanich laktanya legénységi étkezdéjében megtartott ünnepélyes megnyitón Póta Csaba nyá. alezredes törzsfőnök köszöntötte a megemlékezésen megjelent 170, egykor a Rakétaosztálynál szolgálatot teljesítő katonát. Beszédet mondott Horváth Sándor nyá. alezredes, egykori laktanyaparancsnok, majd köszöntötte a megjelenteket Nyers József ezredes, ezredparancsnok.

A rendezvény résztvevői.

A program a 11-es épületnél folytatódott. Az egykori elhelyezési körletnél emléktáblát avattak, ahol rövid beszédet mondott Bozó Zoltán volt sorkatona is. Az emlékek felidézése után Mészáros György nyá.tartalékos százados, a rendezvény főszervezője megkérte az egybegyűlteket, hogy a jelentős létszámra való tekintettel 3 csoportban, kísérőikkel induljanak el nosztalgikus laktanyabejárásra. A csoportok megtekintették az 5 éve átadott csapatmúzeumot, megnézték a búvárbázist, bejárták a telephelyet és a hangárt is. A hosszú séta után mindenkinek jól esett a hagyományos katonai ebéd: babgulyás és rétes.

A csapatmúzeumban.

A helyszín, az étel íze sok-sok emléket idézett fel, hiszen a résztvevők hosszan jó kedvvel beszélgettek a hivatalos program zárása után is.

Mosonyi Borbála ka.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.