Djabe = szabadság – Lelkükből zenélnek…

Május 23-i hangverseny plakátja.A Djabe Magyarország elsõszámú jazz/world fusion zenekara. 19 éves fennállása alatt számos hazai, valamint nemzetközi díjat és elismerést szerzett. 2007 óta a Genesis egykori gitárosával Steve Hacket-tel is rendszeresen koncertezik.

2002-tõl kezdõdõen 42 országban vendégszerepelt Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában a Barabás Tamás basszusgitáros, dalszerzõ, Égerházi Attila zenekarvezetõ, gitáros, Banai Szilárd dobos, Kovács Zoltán billentyûsök, Kovács Ferenc hegedû, trombita, ének, alkotta formáció, akik Szentesen május 23-án 19 órakor a Hangversenyközpont színpadán bizonyítják ismét, mit jelent számukra a zene nyújtotta szabadság és a lelkükbõl átadott örömzenélés élménye.
Steve Hacket is elkíséri õket a koncertekre. A brit dalszerzõ és gitáros kiemelkedõ sikereket ért el az angol progresszív rockot játszó Genesis tagjaként, ahová 1970-ben csatlakozott, s nyolc stúdiólemezen szerepelt velük. 1986-ban aztán megalapította a GTR nevû zenekarát Steve Howe segítségével, aki a Yes és az Asia tagjaként vált híressé. Még az alapítás évében kiadták elsõ (egyetlen) lemezüket, mely a Billboard 200 toplistájának a 11 helyét érte el. Az album leghíresebb száma a “When the Heart Rules the Mind” pedig bekerült a Top20-ba. Szóló karrierje közepette talált rá a Djabe zenekarra, amely az õsi magyar szimbólumokra, a magyar kultúra õsi archaikus elemire épülõ funk muzsikálásban hisz.
Sokat köszönhetnek a néhai Sipos András ütõhangszeres, énekes, színész (Sipi) közremûködésének is, útravalójából folyamatosan építkeznek, emlékét ápolják.

Jegyek elõvételben 1400 Ft-os áron vásárolhatók a Lajtha László Alapfokú Mûvészeti Iskola  épületében, az ifjúsági házban és a Babilon Könyvesboltban.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.