Mindenkit vár a Műszakiak Napja!

A kép illusztráció.Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoksága ismét megrendezi a Műszakiak Napja, nyitott laktanyanapi rendezvényét. Ezzel együtt sor kerül a laktanyában a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében, a Rendőrség Napjára is. A rendezvény időpontja: április 25-én 08.30 órától.

Helye: Damjanich laktanya (Szentes, Csongrádi út 108.). Találkozási hely: laktanya bejárat 08.30 óra.  A rendezvény nyílt a nagyközönség számára. A 08.30 órakor történő kapunyitástól a 15.00 órai zárásig minden érdeklődőre számítanak, aki meg szeretné tekinteni a programokat.

            A rendezvény 09.00 órakor ünnepélyes ezred sorakozóval kezdődik, melyen az „Év embere” és a „Honvédségért és a városért” címek adományozása is megtörténik.

            10.00 órakor a „Műszaki katonák a Tisza partján” könyvbemutató tekinthető meg az étkezdében, majd ezt követően a Csapatmúzeumban, Bese László feketekerámiáiból nyílt új tárlat ünnepélyes átadása következik.

10.00 órától folyamatosan a különböző helyszíneken találhatók az alábbi programok.

A katonai programokban katonai bemutató (keresés-kutatás, békeműveleti feladatok, tűzszerész bemutató), műszaki technikai eszközök bemutatása, búvárbemutató, katonai tábor bemutatása, és katonai toborzás szerepel.

Az alacsonyvízi hídépítő század és a STIHL Timbertsports különleges famegmunkálási bemutatója nagy látványosságot ígér. Ez mellett töréstechnikai bemutató tekinthető még meg.

A társ szervezetek között a rendőrség bemutatója, valamint a tűzoltóság bemutatatói láthatóak.

Sportrendezvényeiken a „Vörös Bika” Műszaki erőpróbák között vehetik fel a versenyt a csapatok. Kerékpárversenyen és Közlekedési versenyen mérhetik még össze ügyességüket a jelentkezők. Az általános iskolák számára meghirdetett „Hétpróba” katonai jellegű sor-, és váltóversenyen mérhetik össze ügyességüket, gyorsaságukat a jelentkező csapatok.

Kulturális rendezvényeinken az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely helyőrségi katonazenekarának és Komendáns rajának közös, zenés alaki bemutatója tekinthető meg. A GRIMM-BUSZ színház előadásában „A róka és a farkas a lakodalomban” című előadás lesz látható. Ezen kívül a középkor és az I. világháború hagyományőrzőinek korhű öltözet, fegyverzet bemutatója, képzőművészeti és makett kiállítások szerepelnek. Az alakulat Csapatmúzeuma egész nap várja az érdeklődőket.

Az egészséges életmódot kedvelők a NIPPON Zengo bemutatóját láthatják, részt vehetnek véradáson, és egészség megőrző programokon.

A gyermekek szórakozását különböző bemutatók, gyerekprogramok, airsoft, paint ball, kalandpark, kézműves foglalkozás biztosítják.

A napi programokat az ezred állományának katonáiból alakult Kanálgép zenekar koncertje zárja.

Ezek mellett jeles szervezetek tájékoztatói, és sok egyéb, a látogatók szórakozását, kikapcsolódását szolgáló esemény várja a közönséget.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.