A Szilver TSE hírei

Hegyes Bertalan - Kis Violetta.Március 8-án Szolnokon rendezték meg az év elsõ ranglistaversenyét, amelyen a felnõttek és az ifik tíztáncban, a juniorok standard táncokban mérték össze tánctudásukat. A profik számára elõször írtak ki ranglistaversenyt, itt standard táncokban két páros megmérettetésére került sor.

Felnõtt-Ifjúsági Tíztánc ranglista (15 induló): 1. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta (fotón). 2. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia. 3. Kósa András, Prozlik Anna. 4. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka. 6. Schwartz Péter, Makan Zsuzsanna.
Junior Standard ranglista (11):  3. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána. 5. Rischák Balázs, Dajka Csenge. 9. Mészáros János, Bagóczki Ramóna. 10. Mitlasóczki Endre, Pindur Cintia Réka.
Profi Standard ranglista (2): 1. László Csaba, Páli Viktória. 2. Kósa István, Lucz Lejla.
* * *
Március 8-án rendezte meg a Szilver TSE a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar TáncSport Szakszövetség támogatásával a versenytánc Diákolimpia Országos Döntõjét Szolnokon.
Három korosztályban – gyerek, junior, ifjúsági – latin és standard táncokban mérték össze tánctudásukat az általános és középiskolában tanuló fiatalok. Az indulás egyik feltétele volt, hogy a páros mindkét tagjának ugyanabban az iskolában kell tanulnia, így többen is más párral táncoltak, mint az MTáSZ versenyeken. Négy latin táncot – Samba, Cha-cha-cha, Rumba, Jive – és négy standard táncot – Angol keringõ, Tangó, Bécsi keringõ, Quickstep – kellett bemutatni a táncosoknak a versenyen. A junior mezõny – 12-15 évesek – volt a legnépesebb a 21 és a 25 indulóval, de az ifi latin döntõseinek is háromszor kellett parkettre lépnie. Több olyan párost és táncost is láthatott a szolnoki közönség, akik a februári magyar bajnokságon döntõben táncoltak a saját korosztályukban.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.