Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

EmblémaTiszteltettel meghívjuk Önt a Magyarok Karácsonya rendezvényünkre, amely a Magyar Nemzet jelképes, közös karácsonya. Az idei évben díszvendégünk Kárpátalja. A 11 órakor kezdődő ünnepségen előadással mutatkozik be a Kárpátaljáról érkezett Mezővári gyermekkórus, a Borzsa-Vári Népi Zenekar és a Salánki Betlehemesek. Tanítói célzatú igehirdetést hallhatunk a szintén Kárpátaljáról érkező Gulácsy Lajos református püspök által. Ünnepi köszöntőt mond Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója, ünnepi beszédet mond Farkas Sándor országgyűlési képviselő.

Időpont:  december 20., péntek 11:00 óra

Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – Árpád terem  (6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68.)

11:00 Ünnepség a Nemzet Karácsonyfája mellett Árpád-terem

Mezővári gyermekkórus és a Borzsa-Vári Népi Zenekar:

Karácsonyi dalcsokor

Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatójának köszöntő beszéde

Rozsdamaró zenekar: Karácsonyi kántálás

Farkas Sándor országgyűlési képviselő ünnepi beszéde

Salánki református betlehemes játék

Himnusz a Mezővári gyermekkórussal

Gulácsy Lajos püspök igehirdetése

Szózat a Mezővári gyermekkórussal

Mezővári gyermekkórus és a Borzsa-Vári Népi Zenekar:

Népi dallamú zsoltáros énekek

14:00-14:40

Karácsonykor éjféltájba…” Koncert a nap vendégművészeivel  /Közreműködik: Nagy Róbert, Ókörös Trió, Rozsdamaró zenekar/ –

Árpád-terem
A „Karácsonykor éjféltájba….” kezdetű betlehemes ének kifejezi mindazt a komplex élményt, melyet a több mint ezer éve a keresztény kultúrkörben élő, ugyanakkor a téli napfordulóhoz, a fény megszületéséhez ezer szállal kötődő pusztai ősei hagyományát szokásaiban is tovább éltető magyar ember még ma is pontosan érez ilyenkor. A műsor a Magyarok Karácsonya rendezvény ünnepi hangulatát fokozza, színvonalát emeli a folklór és a magas kultúra eszközeivel egyaránt. Több Kárpát-medencei magyar tájegység szokásdallamai, népzenéje és táncai, Wass Albert, Kosztolányi Dezső és Temesi Ferenc szövegei képeznek szerkesztett egészet a mintegy negyven perces produkcióban.

Egész napos programok (10:00-15:00) a Rotunda épületében

Kézműves foglalkozások: angyalka és fenyő figurák formázása papírból, asztali- és fali díszek készítése, textilből fenyőfa készítése, karácsonyfadíszek készítése, üdvözlőlap és képeslap készítése.

Ókörös Trió: háttérzene, hangszerbemutató

Mozgásos gyerekjátszó, táncház

Rozsdamaró Zenekar – karácsonyi koncert és táncházi zene

 (A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció: info@opusztaszer.hu; +36 62 275 133

 

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.