Aláírták a szerződést – Új kórházi tömb épül

Farkas Sándor és dr. Kalmár Mihály.Újabb fejezetéhez érkezett a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház fejlesztése. Új Operatív és Intenzív Terápiás Tömb építésének támogatásáról írt alá szerzõdést a kórház vezetõsége és az uniós pályázat kezelõje. A “Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház struktúraváltása a hatékony járó-fekvõbeteg ellátás fejlesztésével” c. – TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0002. pályázat keretében közel 2,5 milliárd forint vissza nem térítendõ uniós támogatást nyert a megye második legnagyobb egészségügyi intézménye.

Dr. Kalmár Mihály, a Dr. Bugyi István Kórház fõigazgatója és Bene Dániel, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója írta alá a régóta várt kórház fejlesztés támogatási szerzõdését. A szentesi kórház 2.474.498.240 Ft támogatást nyert, amelybõl új háromszintes kórházi tömb épül, ahol helyet kap a központi mûtõ, a központi intenzív osztály, a traumatológia és sebészeti osztály, egy szeptikus mûtõblokk, valamint a fül-orr-gége és urológiai osztály.
Az eseményen Farkas Sándor országgyûlési képviselõ hangsúlyozta, hogy a fejlesztésnek köszönhetõen hosszú évekre meghatározó egészségügyi intézménye lesz a térségnek a szentesi kórház. Dr. Mészáros János, a GYEMSZI Dél-alföldi területi igazgatóságának vezetõje a kórház jövõképét úgy határozta meg, hogy a XXI. század követelményeinek megfelelõ kórház van születõben, ami egy hosszú távú stabil fejlõdés elsõ lépését jelenti.
Bene Dániel a Közremûködõ Szervezet vezetõje elmondta, hogy Magyarország kapta a legnagyobb uniós támogatást egészségügyi fejlesztésekre – országosan több mint 30 pályázat nyert összesen 60 milliárd forint értékben. Dr. Kalmár Mihály a kórház fõigazgatója örömmel számolt be arról, hogy az aláírást követõen elindítják a közbeszerzési eljárásokat, hogy jövõ nyáron elkezdhessék az építkezést. A szentesiek és a térség lakói 2015 nyarától számíthatnak a korszerû járó- és fekvõbeteg ellátásra az új épületben.
A kórház évente átlagosan 17 ezer fekvõbeteget és emellett 300-350 ezer járóbeteget lát el egy korszerûtlen struktúra mellett. A pavilonszerû felépítés miatt a mûködés nehézségekbe ütközik, és számos esetben nehéz megfelelni a modern egészségügyi elvárásoknak. Egy önmagáért beszélõ számadat: az intézmény területén jelenleg összesen negyvenhét épület található szétszórva, melybõl a legrégebbi 1880-as építésû!              
N . I.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.