A helyi Rotary club kilencedik éve – Új elnök és tervek

Az idei tábor résztvevői.A Szentes-Csongrád Rotary Club hagyományos évenkénti elnökváltására július elsejével került sor. Kovácsné Gila Erzsébettől Horváth István vette át a láncot, így a 2013/2014 év ezen időszakára eső feladatok végrehajtása, a club működtetésének, a programok szervezésének feladata hárul majd rá.

Ez a Szentes-Csongrád Rotary Club kilencedik éve, ám hagyományos programja minden évben az új elnök személyiségén keresztül újul meg. Horváth István is ismertette már a tagsággal programját. A Rotary alapértékeivel egyezően a tehetséges fiatalok támogatását, a rászorulók megsegítését elnöksége idején is kiemelten fontosnak tartja. Tovább kívánja ápolni azokat a kapcsolatokat, amelyek gyarapíthatják a Rotary barátainak számát.
A Rotary club alkotó tábora ezekben a napokban zajlott, olyan hagyományos program, amelyen évről-évre kiválóan  tanuló, ám hátrányos helyzetű általános iskolások vesznek részt határon innen és túlról. Idén 27 diák kapcsolódott be a programba, ellátásukban, a határon túli 13 tanuló elszállásolásában a club tagjai vállaltak meghatározó szerepet. A tábor bázisát a Kiss Bálint Református Általános Iskola adta, a gyerekek megismerkedtek Szentes és Csongrád nevezetességeivel, kirándultak Szegedre, Ópusztaszerre is.
Az idei tábor témája az irodalom volt. A közös foglalkozásokat, barátkozásokat sok-sok zenével tették meg szórakoztatóbbá. A tábor 1 héten át tartott, nem maradhatott ki belőle a lovaskocsizás és a lecsó vacsora sem.
A tábort jövőre is megrendezik, hallhattuk Horváth Istvántól, a program összeállítását már neki kell irányítania. A hagyományos és új programok megszervezéséhez szükséges anyagi forrásokat jótékonysági hangversenyek, bál és forraltbor akciók bevételéből igyekeznek előteremteni. Szeretnék azonban jobban kihasználni a nemzetközi clubhálózat támogatási alapjai nyújtotta lehetőségeket is. A taglétszám növelése ugyancsak elősegítheti a közös célok megvalósítását. Folytatódnak az Interact club programok is a fiatalok bevonásával – tudtuk meg.
Jót, jól tenni – a Rotary egyik jelmondata, utalva arra, hogy a clubtagok szolgálatnak tekintik tevékenységüket. A havi találkozásaik során rendszeresen tartanak club napokat, igyekeznek minél több híres embert megnyerni, hogy életpályájukon keresztül is közelebb hozzák a térség lakóihoz a Rotary szellemiségét és rendszeresen szerveznek kirándulásokat az ország legszebb helyeire. Szeptemberben Csongrád főterén is helyet kap a tapintható térkép, melyet Szentesen már oly sokan megcsodáltak.        
– dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.