Köszönet a támogatóknak! – Sikeres horgásztábor

A sikeres horgászat fortélyait lesik el a gyerekek.Tisztelt Horgásztársaim! Írásomat azzal kezdeném, hogy köszönetet mondjak annak a maroknyi csapatnak, akik egyesületünk horgásztáborát ”levezényelték” az elmúlt évekhez hasonló sikerrel.

Csak egy pár nevet említenék: Csatordai Norbert és anyukája, Rozsi Csaba, Kóczánné Csõke Edit és fia Balog Bence, õket emelném ki, hisz õk voltak oszlopos tagjai a tábornak, de természetesen mindenkinek köszönettel tartozom, aki segített rajtuk kívül. Például köszönjük a szülõknek a finom palacsintát és Szarvas Pál mezõgazdasági vállalkozónak, aki fõzni való kukoricát ajánlott fel a gyermekek nagy örömére. Persze megkönnyítette a Lieder pályázaton nyert pénz a táborban résztvevõ gyermekek étkezését, díjazását és a szállás költségét is. A sornak még mindig nincs vége, hiszen a Tesco áruház is támogatott minket üdítõvel és ásványvízzel. Mivel Editék sok vetélkedõt is rendeztek, a díjazás sem maradhatott el, amiben az Arany János utcai Horgászáruház volt segítségünkre, hiszen horgászfelszerelési cikkekkel támogatott bennünket, de köszönjük a MarosMix segítségét is.

Horgászat a gyakorlatban.

A rajzverseny eredménye: 5. hely: Molnár Csaba, 4. hely: Miskolczi Bence, 3. hely: Szûcs Ábel, 2. hely Puhala Roland, 1. hely: Kóczán Zoé.
A horgászverseny eredménye: 3. hely:  Gelley Nagy Dominik, Molnár Csaba, 2. hely Fazekas János, Prozlik Tamás, 1. hely: Csatordai Janka, Kóczán Zoé és Szûcs Ábel. A tábor folyamán kitüntetõ címek is születtek: Akire mindenben lehet számítni, Puhala Roland, a legfegyelmezettebb táborlakó: Gelley-Nagy Dominik, a legsegítõkészebb táborlakó: Fazekas Sándor, a legnagyobb halat fogta: Fazekas János, a legkisebb halat fogta: Molnár Csaba. Gratulálok a díjazottaknak és remélem, minden gyerek jól érezte magát és élményekkel gazdagodva hagyták el a tábort.

Pillanatfelvétel a vízpartról.

A tábor után egy kicsit más vizekre evezünk. A Pankotai tó vizeire, mely vizek összenyitása megtörtént és véleményem szerint jól sikerült. Valószínûleg a késõbbiek folyamán az átvágás, azaz a gát, magassága miatt idõnként igazításra szorul, mire tökéletessé válik, ugyanúgy, mint a Gerecz tavon. A Gerecz tavon is két átvágás megújult, ami anynyit jelent, hogy szélesítve és mélyítve lett, s ez által jobb a tó áramlása és talán egy-két horgászhely kialakítása is lehetõvé vált. A Kurca is talán több vizet kapott az elmúlt hetek aszályos idõjárása miatt, mivel a gazdák intenzíven öntöznek, és emiatt folyamatos a víz utánpótlás a Kurcán.
Augusztus 17-én a Szárnyas Napok keretében ismét horgászverseny lesz a Kurcán, nevezési díj nincs. Vegyetek részt minél többen!
A jó fogás reményében kívánok mindenkinek további szép nyarat. Horgásztársi üdvözlettel:
Kalamusz Endre

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.