Szentesen augusztus 20-án – Esti gála hangulat

Illusztráció a Rajkó Művészegyüttes produkciójából.Szentes Város Önkormányzata minden évben megemlékezik Szent István napjáról, az államalapítás és az új kenyér ünnepérõl. A programok, immár hagyományosan, idén is koraeste kezdõdnek.

Augusztus 20-án 18.00 órától egy szentesi kötõdésû zenekar különleges jazz koncertjével indul az esti gála. Susan Blake annyira nem ismerõs, de ha Imre Zsuzsa nevét említem, már többen emlékeznek korábbi színvonalas koncertfellépéseire az ifjúsági parkban, ill. a televízióból. Õ az a szentesi születésû hölgy, aki 2008-ban az Eurovíziós dalválasztó döntõjében énekelt. Hangja, kisugárzása sokakat elvarázsolt. Nemzetközi karrierje azóta is töretlen, s most zenekarával (Susan Blake Band) újra énekel Szentesen, új színt hozva izgalmas zenei világából, második hazája levegõjébõl.

http://www.youtube.com/watch?v=r0jHqL4__Q8

Az 1 órás koncert után komoly mûfajváltás következik. Andrádi Zsanett és partnere, Magyar Bálint veszi birtokba a színpadot népszerû musicalek, köztük a nagy sikerû “Érinthetetlenek” betétdalaival, közkedvelt, az alkalomhoz illõ slágerekkel szórakoztatják a közönséget egy újabb órán át. 20 órakor az ünnepi kenyérszegés, kenyéráldás következik az egyházak képviselõi közremûködésével. Ünnepi beszédet mond Szirbik Imre polgármester.
A gálaest fõ mûsorához érkezik ezt követõen, ugyanis a Rajkó Mûvészegyüttes látványos mûsora másfél órán keresztül zenével és tánccal kápráztatja el a közönséget. Közremûködik Pándy Piroska operaénekes.
Pándy PiroskaA tavaly 60 éves, világhírû mûvészegyüttest már Kodály-díjjal is elismerte a szakma. Igazi hungarikum megjelenésük, játékuk, méltó követei a magyar kultúrának, amit már eddig mintegy 110 országban bizonyítottak. Generációról generációra adják át a népi muzsika és a hangszerek szeretetét, a hagyományok tiszteletét.
Gyakran dolgoznak együtt Pándy Piroska operaénekesnõvel is, aki Salgótarjánból indult, énekesi karrierje 1986-ban a Fõvárosi Operettszínház színpadáról a világ nagy opera színpadaira ívelt. Az InterOperett alapító tagjaként is ismertté vált a mindig életvidám, nyitott személyiségû szoprán, aki a legszebb magyar dalokkal érkezik Szentesre.
Az ünnepi gála a már hagyományos tûzijátékkal zárul 22 órakor.    
 (te)

Az érinthetetlenekben.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.