Autós kerékpárszállítók bérelhetők – Uni-Parts tanácsok

Így csatlakoztatható a tartó a gépjárműhöz.Talán nem is gondolunk rá, de gépjármûvünk akkumulátorai általában nyáron kezdenek kifulladni. Különösen igaz ez a desztillált víz adagolására utalt ún. nyílt cellás akksik esetében. Fõként nyáron kell rendszeresen ellenõrizni, hogy a cellákban a lemezeket teljesen elfedi-e a víz, illetve az akkusav. Ha ugyanis nem, az akkumulátor kiszárad és tönkremegy. A kiszáradás következményeivel a téli gyakori meghibásodások alkalmával szembesülhetünk.

A nyár az autó hûtõrendszerét is igénybe veszi. Oda kell figyelni a kiegyenlítõ tartályra, van-e megfelelõ mennyiségû folyadék a rendszerben, s arra is, hogy melegszik-e a motor. Amennyiben a folyadékszint tökéletes, ám a motor mégis felmelegszik, a hûtõradiátor meghibásodására gondolhatunk. Ilyenkor a lehûlt motor, radiátor slaggal történõ lemosása során a szennyezõdés eltávolításával is megoldódhat a probléma. Az öregebb hûtõk esetében használjunk tisztító folyadékot. A belsõ korrózió miatt is tömítõdhet a rendszer. A rozsdásodás, vízkõképzõdés elkerülésére ioncserélt vizet, vagy speciális hûtõfolyadékot érdemes használni.

Így történik a kerékpárok szállítása.

A fékfolyadék ellenõrzésére is oda kell figyelni a nagy melegben. Úgy vélekednek sokan, hogy a gyári folyadék 4 éves élettartamú, lehetséges, hogy bír ennyit, azonban az utántöltést követõen 2 évenként le kell cserélni. Minél régebbi a folyadék annál korábban éri el a forráspontot, csökken a fékerõ továbbítás biztonsága. Egy flakon fékfolyadék 1-2 ezer forintos tétel, megéri tehát nem kockáztatni. Ügyeljünk arra is, hogy a fékolajunk levegõvel ne érintkezzen, mert károsodhat.
Nem árt a szélvédõmosó folyadékot bogároldóval kiegészíteni. Különösen nagyobb utazás elõtt ellenõrizzük a keréknyomást, és amennyiben szükséges, a fényszóró magasságát is korrigáljuk. A nagy súly-, és tömegtöbblet a fékút és kanyartempók kalkulálását igényelheti. Pakoljunk helyesen, a csomagtartó utastér felõle részére helyezzük a legnehezebb csomagokat, az utastérbe viszont lehetõleg ne pakoljunk. Szükség szerint rögzítsük a pakkokat. 
A nyári karbantartáshoz minden kelléket megtalál az Uni-Parts Kft-nél, sõt most autós kerékpárszállítót is bérelhet. Érdeklõdjön az elérhetõségeken.

Teher- és személyautó alkatrészek az UniPartstól.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.