Rekord számú kutya lesz Szentesen

Rendezvény plakát. Kinagyítandó!Az FCI, azaz a Nemzetközi Kinológiai Szövetség szabályai szerinti Nemzetközi CAC kutyakiállítás helyszíne lesz Szentes június 29-én.

A Magyar Ebtenyésztõk Országos Egyesülete, a Hungarian Kennel Club, valamint a Szentesi Ebtenyésztõk és Sportkutyások Egyesülete közös szervezésében rekord számú eb veszi birtokba a Pusztai László Sporttelepet ezen a napon.
Folyamatosan történnek a nevezések, amelyekre a határidõ május 26. A nevezéseket a hódmezõvásárhelyi MEOE Hód Dog Kutyabarát Egyesület gyûjti.
Az FCI a kutyafajtákat tíz fajtacsoportba sorolja, ennek megfelelõen fogadják a nevezéseket, és zajlik majd a kiállítás programja és a bírálat is. A versenyt vezetõ bíró a nagy kutyás és bírói tapasztalattal rendelkezõ Erdõs László lesz. Erre a versenyre is igaz, hogy a magyar fajták népszerûsítésére törekszik. Már a nevezésnél is kedvezményben részesülnek ezen kutyák tartói.
 Szentes életében ez az esemény meghatározó idegenforgalmi értékkel bír. Olyan új színfoltot jelent a rendezvény palettán, amely népszerûsíti a felelõs állattartást, a kutyák szakszerû gondozását, a versenyeztetés szabályainak a megismertetését.  Ezen felül, nem utolsó sorban a magyar kutyafajtákat is közelebb hozza a látogatókhoz.
Meg lehet tehát jelölni ezt a napot a naptárban, ha a kutyás sportokról többet szeretnének megtudni.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.