Nagymamák tavasza

Nagymamák tavasza illusztráció. Fotó Dömsödi MihálySzentes Város Önkormányzata nevében Szirbik Imre polgármester virágültetésre hívja, várja a szentesi Nagymamákat május 11-én szombaton 8 órától!

Ebben az évben hat helyen összesen 5000 virágtõ kerül szétosztásra a kertbarátok és a nyugdíjas klub tagjainak segítségével. A virágokat házuk elé vagy erkélyükre elültetve, az unokákkal együtt tudják ápolni, nevelni, locsolni mindannyiunk örömére, szépítve ezzel városunkat.
A palánták (salvia, bársonyka, petúnia, pistike-virág) átvehetõk:
· a Deák Ferenc Általános Iskolában,
· a Klauzál Gábor Általános Iskolában,
· a Koszta József Általános Iskolában,
· a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában,
· a Kiss Bálint Református Általános Iskolában és
· Ollai Istvánné képviselõ asszonynál (Szentes,
  Mentõ u. 32.).

 A VUK játszótér biztonságos használatáért 

Az óvodás és kisiskolás korú gyerekek nagy örömmel használják a Vuk játszóteret, amely egyben a Klauzál Utcai Óvoda udvarának részben elkülönített részévé vált.
A mindennapi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a tinédzser korosztály viselkedésével, szemetelésével, a játszóeszközök nem rendeltetésszerû használatával nagymértékben rongálják a játszóeszközöket és balesetveszélyessé teszik a játszóteret.
Szirbik Imre polgármester úr levélben kérte a rendõrkapitány urat, hogy a játszótér fokozott ellenõrzésével, és hathatós intézkedés megtételével segítse elõ a kisgyermekek és szüleik számára annak zavartalan használatát. A lakosság segítségét kérjük, ha a játszótér rendellenes használatát tapasztalják, szíveskedjenek a 63/561-310 telefonszámot hívni, annak érdekében, hogy a rendõrség munkatársai a szükséges intézkedéseket meg tudják tenni. 

Hõsök Napi megemlékezés

Szentes Város Önkormányzata a Hõsök Napja alkalmából ünnepi megemlékezésre hívja a város lakosságát május 28-án (kedden) 10 órára. Helyszín: az I. és a II. világháborús emlékmûvek.

Városi Civil Szakmai Nap

Nyolcadik alkalommal kerül sor Szentesen az önkormányzat és a Városi Civil Tanács közös szervezésében e rendezvényre. Május 17-én 13 órától a Dózsa házban az alábbi elõadásokon gyarapítják a szervezetek képviselõi ismereteiket:
Civil biznisz, bizniszcivil – Gellérfy László nonprofit szakértõ elõadása.
Kötelezettségek és lehetõségek az önkéntesség területén – Kozma Edit, a helyi Önkéntes Pont és a Dózsa Ház Közösségi Tér képviseletében.
Célzott segítség a civil szervezeteknek: Civil Információs Centrum – Fekete Andrea a Csongrád Megyei Civil Információs Centrum képviseletében.
Rendezvényre, eszközre, turizmusra – forrásteremtés a Leader pályázatok segítségével – elõadó: Kovács László, az Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület munkaszervezet vezetõje.

Összeállította: Vidovicsné Molnár Zsuzsanna
(Fotó: Dömsödi Mihály)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.