Újabb havazás és fagypont körüli hőmérséklet – Északkelet-Magyarország felé nem tanácsos útra kelni

Forrás www.időkép.huB. Nagy László kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke ma reggel a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tájékozódott a meteorológia által hétvégére előre jelzett rendkívüli időjárási helyzetre történő felkészülésről. A megyében a szokatlanul hideg idő és a nagy mennyiségű csapadék okozhat problémát, de a szakemberek felkészültek.

Szatmári Imre tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató arról tájékoztatta a védelmi bizottság elnökét, hogy az előrejelzések kapcsán egyeztetésre hívta a megye áram-, vasúti- és gázszolgáltatóinak képviselőit, valamint a megye állami közútjainak kezelőjét. Mint azt megállapították, az üzemszerű működés megerősítésére nincs szükség, a rendelkezésre álló erőkkel és eszközökkel képesek a várható nehézségek felszámolására.

A Csongrád Megyei Védelmi Bizottság ezen kívül jelentést kért az ATIVIZIG-től és a KÖTIVIZIG-től is a hidrológiai prognózisról. A tájékoztatón elhangzott, hogy a megye 32 közbiztonsági referense állandó kapcsolatban áll a helyi védelmi bizottságokkal. A megyében működő vízgazdálkodási társulatok az aktuális vízügyi helyzetről folyamatosan tájékoztatják a referenseket. 

Szatmári Imre tű. ezredes a péntekre virradó éjszaka eseményeiről is tájékoztatta a megyei védelmi bizottság elnökét: a megye területén hat esetben avatkoztak be a tűzoltók – mindegyik fakidőlés volt.

Pénteken északkeleten, keleten várható havazás, errefelé hófúvás is kialakulhat, fagypont körüli hőmérséklettel. A katasztrófavédelmi igazgató felhívja a lakosság figyelmét, hogy Északkelet – Magyarországra nem tanácsos autóval elindulni.

Varga Márta
kommunikációs vezető

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.