Három évtizede vállalkozóként – Mindig több lábon állva

A bemutatóterem bejárata.Amolyan elsõ fecske volt a vállalkozások világában egy olyan korban, amikor még kevesen kerestek munkát, mert kisebb erõfeszítés után, sõt a munkalehetõségek között válogatva lehetett elhelyezkedni. Ügyesen érzett rá a hiánypótló tevékenységekre, s legnagyobb meglepetésemre Bohus László, a Bohus és Társa Bt. ügyvezetõje azt mondja, akkoriban  könnyebb volt vállalkozást indítani, mint manapság.

– 1983. márciusában lettem egyéni vállalkozó, parketta csiszolást, takarítást vállaltam.
– Milyen feltételekkel lehetett akkor vállalkozást indítani?
– Az elsõ három évben adó- és tb-mentesen folytathattam a munkámat. Két kikötés volt mindöszsze, mivel hiányszolgáltatást végeztem, hogy csak Szentesen dolgozhatok, és nem lehet az éves bevételem 100 ezer forintnál több, s ez elég volt ahhoz, hogy a vállalkozásom megerõsödhessen.
– Úgy tudom, hogy hamarosan már több lábon állt a vállalkozása…
– A szolgáltatásunk színvonalát szõnyeg- és kárpittisztítógép vásárlásával bõvítettük, késõbb Szentes és Csongrád térségébõl is szép számmal érkezett megrendelés. Mivel redõnyös nem volt a városban, elkezdtem a redõnyök, reluxák forgalmazásával és szerelésével is foglalkozni. 1991-ben feleségemmel megalapítottuk betéti társaságunkat.
A tevékenységünket bõvítettük, épület-karbantartással, mosodai szolgáltatással, parkgondozással.
– Hány munkavállalója van most a cégnek?
– 25 fõnek adunk munkát, többségük már legalább 20 éve a munkatársunk, ahogy az üzleti partnereink többsége is legalább ennyire stabil, hiszen – szükség szerint – alvállalkozókkal is dolgozunk.

A Horváth Mihály utca 4. alatti bemutatóteremben.

– Mit tapasztalhatnak majd a vásárlók a jubileum évében?
– Egyrészt újabb, kovácsoltvas termékekkel léptünk ki a piacra. Horváth Mihály utca 4. szám alatti bemutatótermünkben mintegy 400 féle megoldás fotója alapján tájékozódhatnak, ha pl. kerítést, esztétikus ablak-, ajtórácsot, lépcsõkorlátot szeretnének kialakítani. Azonban most a jubileumi akciónk keretében ezek a termékek is, ahogy a nyílászárók, szúnyoghálók és árnyékolástechnikai kínálatunk, 30-50% közötti árengedménynyel vásárolhatók meg.
Bohus László arról is beszámolt, hogy az eddig sikeres ECO – 90 mm-es, 0,6w/m2K energiahatékonyságú nyílászárók mellett megkezdték a BRÜGMANN nyílászárók forgalmazását is. Ez az 5 légkamrás, 75 mm-es profilú termék a legjobb hõtechnikai mutatókkal rendelkezik, s most tíz év garanciával beszerezhetõ.
– Foglalkoznak hõszigeteléssel is…
– Immár saját tapasztalatom, hogy a hõszigetelés mennyire gazdaságossá teszi a fûtést. A saját házunkat 15 mm-es grafitos szigetelõtáblákkal szigeteltük, és kicseréltük a kazánt is, így 30%-kal kerül kevesebbe a fûtésünk. A beruházás a jelenlegi energia árak mellett maximum 4 év alatt megtérül. Mindenki kalkuláljon azzal, hogy az energiaforrások fogyatkoznak, tehát az árak emelkedni fognak.
Ha energiahatékony és igazán tiszta otthont szeretne, az ön partnere a Bohus és Társa Bt, forduljanak hozzájuk bizalommal, tel: 06-30/289-0785. 

Kép és szöveg: – dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.