Tavaszi kedvezmények a hitelpiacon

Akciós_ingatlan_ajánlatok___érdeklődjön.jpgKüszöbön a jó idõ, lassan elkészülnek az idei tervek. Megújult lendülettel mérjük fel lakás csinosítási lehetõségeinket, s ki-ki új vállalkozásba fog, vagy éppen nagyobb lakást szeretne vásárolni. Az is lehet, hogy eddigi magas kamatozású ingatlanfedezetes hiteleit, személyi kölcsöneit, esetleg autó hitelét  szeretné  egy bank felé könnyebben törleszthetõ hitellel kiváltani.

Hogy néhány hasznos tanáccsal szolgáljunk, felkerestük a SZE-NA HOUSE Ingatlanközvetítõ és Szolgáltató Kft-t, ahol Szeleczkeiné Nagy Éva ügyvezetõ igazgató az alábbi tudnivalókat osztotta meg velünk.
– Fiatalok lakásproblémáinak megoldására példaként említem, ha egy fiatal pár, amennyiben  le-galább nettó 145 ezer forint havi összkeresettel rendelkeznek, közös 8 millió forint értékû lakásukat  500 ezer forint önerõvel megvásárolhatják. A 7.5 millió forint kölcsön   havi törlesztõ részlete 38.300 Ft . (THM: 6,38 %) Így az eddigi albérleti díjat a saját lakás törlesztésére fordíthatják.
– Természetesen akkor is tudunk segíteni, ha ügyfelünk minimálbérrel vagy egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmel. A felvehetõ hitel nagyságát egy személyes találkozás alkalmával határozzuk meg.
Szeleczkeiné Éva megjegyezte, hogy nagyon kedvelt az online hitelbírálat szolgáltatásuk, amely a http://www.szenahouse.hu/ oldalról érhetõ el, és arra biztat, hogy mindenki bátran használja. Mivel a cég honlapszerkesztést is vállal, itt tekinthetõek meg a weblap referenciáik, továbbá az értékesítésre váró ingatlanok fotói és leírásai.

Szentesi_családi_házak.jpg

Milyen egyéb esetekben tudtok még segíteni?
– A sok-sok lehetõség közül kiemelném, ha valaki kiskorú gyermeke részére szeretne lakást, vagy más ingatlant vásárolni, most már az is lehetséges, kedvezõ feltételekkel megteheti.
– Március elsejétõl változott továbbá az idõs korúak hitelhez jutásának módja is. Egy nyugdíjas házaspár esetében csak az egyik fél – adós – életkorát vizsgáljuk.  Nem szükséges azonban, hogy az adós és az ingatlan tulajdonosa ugyanaz a személy legyen, – sorolta Évike, aki arról is beszélt, hogy egyre gyakrabban keresik fel olyan ingatlantulajdonosok, akiknek a ingatlanvagyonuk már végrehajtás elõtt, vagy alatt áll. Ez esetben sincs helye az elkeseredésnek, hiszen lehet megoldás. Ilyenkor 10 napon belül megtörténik a hitelbírálat. Érdemes a szakember tanácsát kikérni.
Ám ejtsünk szót egy másfajta elõremutató ajánlatról. Az õstermelõk igen nehéz helyzetben vannak hitelfelvétel szempontjából. Nem minden esetben nyilvánvaló, hogy merre induljanak a bankok és jogszabályok labirintusában, ha fejleszteni szeretnének, vagy éppen pályázati önrészre van szükségük. Évike most is aktuális példával próbál segíteni:
– Õstermelõ ügyfeleinknek tudom ajánlani ingatlanfedezetes, szabadfelhasználású, most igen kedvezõ hitelünket, amelynél az ingatlan fedezeti értékének 80%-áig terhelhetõ meg a lakóingatlan. Pl. 5 millió forint kölcsönnek 20 éves futamidõre, 7,55 THM mellett 35.800 Ft/hó a törlesztõ részlete.
– Érdemes tudnia minden kölcsönigénylõnknek, hogy most nálunk banki költségek nélkül juthatnak szinte minden típusú ingatlan fedezetes hitelhez az akciók ideje alatt. Ez azt jelenti, hogy nincs értékbecslési díj, hitelbírálati és szerzõdéskötési költség, valamint folyósítási jutalék. A  kölcsön igényléséhez a tulajdoni lap árával sem kell számolniuk.
Az ügyvezetõ asszony arra figyelmeztet, hogy továbbra is csak a http://www.pszaf.hu/ oldalon nyilvántartott hitelközvetítõket keressék. Ha a tanácsadó két héten belül sem tud érdemi ajánlatot produkálni az igényelt hitellel kapcsolatban, célszerû váltani.

A témában felmerülõ konkrét kérdéseikkel forduljanak bizalommal Szeleczkeiné Nagy Évához a 06-30/346-7980, valamint a 06-30/308-4616 mobiltelefonon, vagy a 63/400-695-ös számon ill. személyesen a Szentes, Kossuth u. 30/A. sz. alatti irodájukban. E-mail: szenahouse@vipmail.hu, szenanet@gmail.com  (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.