Ópusztaszerért

Ökumenikus kápolna.jpgMegtörtént egy 328 oldalas pályázat benyújtása az Ópusztaszeri Emlékpark fejlesztéséért.
A Csongrád Megyei Önkormányzat által projektgazdaként támogatott pályázat 572 millió forintról szól. A 109 milliós önerõ mellé 463 millió forintos támogatásra számíthat az Emlékpark sikeres pályázat esetén.

A projekt célja, az Ópuszta-szeri Nemzeti Történeti Emlékpark turisztikai versenyképességének növelése, az intézmény interaktívabbá tétele és egyben a látogatóbarát infrastruktúra fejlesztése. „Abban bízunk, hogy a projekt elemei egymást egészítik ki; új kiállítás jön létre és a fejlesztésnek köszönhetõen méltó módon kerülhet bemutatásra a páratlan értékû nemzeti kincs, a Feszty-körkép. Reményeink szerint 2015-re 50%-kal lehet emelni az Ópusztaszeri Emlékpark látogatottságát, ami már így is a legforgalmasabb témapark az országban” – mondja Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyûlés elnöke.
A pályázat eredményeképpen a park területén ezer négyzetméter zöldterület rehabilitációjára kerül sor és kiépítenek négy új parkolót is. A beruházásnak köszönhetõen öt szakemberrel több munkatársat foglalkoztathat majd az Emlékpark. Megtörténik a rotunda épületének akadálymentesítése, hogy az emeletre is minden látogató fel tudjon jutni. Új kiállítási tér jön létre és a beruházás következtében az eddigi tárlatokat is látványosabban lehet bemutatni az érdeklõdõk számára.
Magyar Anna közgyûlési elnök szerint egy a XXI. századi követelményeknek megfelelõ, modern, új állandó kiállítás áll majd az Emlékparkba látogatók rendelkezésére. A létrejövõ új tárlat részben a megyei múzeum eredeti anyagára, részben tökéletesen elkészített mûtárgymásolatokra épül. A szakemberek olyan újszerû és modern kiállítást hoznak létre, mely kézzel foghatóvá és átélhetõvé teszi a magyarság honfoglalás- és középkori történelmét.
„A projekt átfogó, stratégia célja az Ópusztaszeri Emlékpark turisztikai versenyképességének növelése a szolgáltatások megújításával. Biztos vagyok benne, hogy a beruházás után olyan modern, de egyben hagyományõrzõ történeti emlékpark jön létre Ópusztaszeren, ahová szerte a világból mindenki szívesen jön” – véli Magyar Anna, a projektgazda Csongrád Megyei Közgyûlés elnöke.
Varga Márta
szóvivõ
Csongrád Megyei
Önkormányzat

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.