20 éves az Éden Édességbolt – Közeleg a szerelmesek ünnepe

Az Éden Édességbolt kirakataAki a szentesi fõ utcán jár, a postához közel rögtön felismeri az egyik üzlet nagyon szép kirakatát, és nem tud ellenállni a csábításnak, hogy ne térjen be, és ne vásárolva jöjjön ki. Ez az Éden Édességbolt a Kossuth utca 10. számú ház sarkán.

– Most készült, dicsérik is a vásárlók. Ez egy igazán vevõcsalogató kirakat – mondja Pálinkó Istvánné tulajdonos. Immár 20 éve, hogy családi vállalkozásban mûködtetik az édességboltot.
Közben megérkezik Baloghné Kovács Anikó is, az üzlet vezetõje. Vele folytatjuk a beszélgetést.
– A közelgõ Valentin nap alkalmából elég sokan vásárolnak, hogy sértõdés ne legyen, a fiú és a lány is, vesznek valami szíves csokoládét, szív alakú deszszertet vagy akár egy tábla csokit egymásnak – említi, miközben egy rendelésre készülõ ajándékcsomag összeállításába kezd.
– De nem csak a szerelmesek ünnepe a Valentin nap, barátoknak és kollégáknak is szoktak vinni egy-egy szem kis édességet.

Baloghné Kovács Anikó a kinálatról

– A naptárban egymást érik a közismert névnapok: Bálint, Julianna, Zsuzsanna… Melyek a legkedveltebb édességek?
– Desszerteket szoktunk ajánlani. Kész édességcsomagokat is készítünk, már pár száz Ft-tól vannak kész csomagjaink. Organza tasakba szoktuk csomagolni a kiválasztott finomságokat. Ezt is igen kedvelik a vevõk, mondhatjuk, hogy sláger. Deszszerteket, mint pl. a Szamos Marcipán, Stühmer, magyar gyártók desszertjei, csokoládéi, nagyon szép virágos csomagolásban vannak, kalocsai mintával, rózsával, ami nagyon dekoratív névnapra, a Valentin, vagy akár nõnapra.
Milyen ajándékötletekkel szolgálnak a férfiak számára?
– Férfiaknak névnapra, születésnapra borokat tudunk ajánlani, konkrét, személyre szóló felirattal. Születésnapra, pl. egy szép üvegbe bele tudjuk azonnal írni, hogy hányadik évfordulóra lesz. Valamint forgalmazunk mindenféle különleges és minõségi italokat is. Ajándékcsomagokat, kosarakat készítünk, amibe bármit igény szerint össze lehet állítani üzletünk választékából, de kész csomagok közül is lehet választani.
– Melyek a legkedveltebb áruféleségek?
– Édességet vásárolnak inkább nálunk, mert olyan készletünk van, ami szinte egyetlen boltban sincs így összeválogatva – ez a profilunk. Több olyan terméket árusítunk, ami máshol nem kapható. Ezért is jönnek hozzánk, és a személyes kapcsolat miatt is, hiszen az elmúlt két évtized alatt bizonyítottuk, menynyit ér a minõség.
Esküvõkre is szoktak édességet vásárolni?
– Igen, kérnek olyat, hogy kisebb bonbonjainkból csomagoljunk össze és torta helyett azt adják ajándékba a násznépnek.
Hogyan ünnepelnek a 20 éves jubileum alkalmából?
– Közös vacsorával tervezzük magunkat meglepni. Ritkán adódik ilyen kivételes alkalom, most így ünnepelünk. 
Kép és szöveg: Dömsödi Mihály

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.