Privát pszichológiai rendelés – Vitamin a léleknek

Bugyi KatalinSzemélyes élménye alapján választotta a pszichológusi pályát a szentesi Bugyi Katalin. 2009-ben végzett Szegeden, azóta is folyamatosan továbbképzi magát, jelenleg iskolapszichológusként dolgozik Szarvason.

– Mi inspirálta arra, hogy magánrendelõt nyisson Szentesen?
– Magam is tapasztalom, hogy nagyon sok probléma nyomasztja az embereket, életkortól függetlenül, ezért döntöttem úgy, hogy megpróbálok segíteni. Az elmúlt év októberében nyitottam meg a magánrendelõmet a Nagy Ferenc utca 3. szám alatt, ahol elõzetes bejelentkezés alapján (telefon: 06-20/246-4653) fogadom a klienseimet hétköznap 18.30 órától, hétvégenként szabadabb idõbeosztással.
Mikor és kinek lehet szüksége személyes konzultációra önnel?
– Fiatal felnõttek, idõsebbek esetében egyaránt fontos ha veszteségek feldolgozásra, vagy a magány, párkapcsolati problémák oldására van szükség. A nehéz gazdasági helyzet, munkahelyi problémák, munkahely elvesztése is komoly lelki krízist okoz, és ez az a korosztály, amely nehezen talál kiutat saját válságából.

A rendelő harmóniát sugázó belső tere

Kisgyermekek esetén mire figyeljenek oda a szülõk?
– Ha pl. furcsa szokásokat vesz fel a gyermek, bepisil, amikor ez már nem természetes, ha serdülõkorban önértékelési zavarokkal küzd, tanulási nehézségei vannak vagy indokolatlan félelem jeleit mutatja. A szülõk válásának feldolgozásában is tudok segíteni.
Hogyan kell elképzelni a konzultációt?
– Miután telefonon az idõpontot és helyszínt egyeztettük, az elsõ találkozás a probléma feltárásáért lesz. Meghatározzuk az elérendõ célt, hogy a kliens a saját ügyét meg tudja oldani, s hogy ehhez hány találkozásra lesz szükség, s erre szóbeli szerzõdést is kötünk. A konzultációk 45 perc idõtartamúak.

Mit tud mondani az óradíjakról?
– Az óradíj kialakítása több összetevõtõl függ. A kliensnek azt kell látnia, hogy milyen értéket képviselnek a közös beszélgetéseink, ha pl. eddig nem tudott aludni, és a késõbbiekben tud, vagy megtanulja ezután kezelni a saját élethelyzetében adódó konfliktusokat. Különféle kedvezményekkel igyekszem segíteni ebben.
Mi a szerepe a konzultációnak a megelõzésben?
– Teljesen egészségesek számára is ajánlom a relaxációt, az autogén tréning elsajátítását, jótékonyan hat a testre, vitamin a léleknek. Várandósoknak, mert jó hatással van a méhlepényre, felkészíti õket a baba megérkezésére. Elõnyös sportolók számára az ellazulásért, a jobb teljesítményekért. Ajánlom mindazoknak – életkortól függetlenül – akik önmaguk megismerésében szeretnének elõbbre jutni, kialakítani saját konfliktuskezelõ stratégiájukat vagy javítanák kommunikációs készségüket.
D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.