Vízilabda akadémia összefogással

Magyar József, Tóth Tamás, Kocsis István és Tordai Árpád.Ma délután a Hungerit Zrt. egyik tanácskozójában több bejelentésre is sor került. Hallhattuk, hogy két hete alakult meg a Hungerit Vízisport Nonprofit Kft, amely az utánpótlás nevelés új, vízlilabda akadémia jellegére, a sportágban rejlő lehetőségek jobb kihasználására jött létre, eddig egyedülálló kezdeményezésként az országban.

Elsőként Kocsis István vezetőedző beszélt a HMG vízilabda tornák hagyományáról, arról, hogy évről évre több tanulói csapat kapcsolódott be a bajnokságba, melynek szervezéséből a diákok is mindig aktívan és nagy létszámban veszik ki részüket.

Kocsis István a pólósok hitvallásáról is beszélt.

A szurkolói sál és a labda.

 Tóth Tamás, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, a pólóakadémia program partner intézménye képviseletében arról is szólt, hogy a mostani kezdeményezésnek kiváló alapját adta az eddig is népszerű vízilabda osztály. Ez a megvalósuló álom kiválóan segítheti majd elő a fiatalok későbbi pályaválasztását, emberi és szakmai sikereiket.

Tóth Tamás szerint a kezdeményezés jó diáknak, felnőttnek egyaránt.

Bocskay István konferálta a rendezvényt.

Szívesen támogatja – hangsúlyozta Magyar József, a Szentesi VK. elnöke, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója, hogy bővüljön az utánpótlás nevelés és az utókor számára példamutató játékosokkal rendelkezzenek az OB I-ben eddig is kiemelkedően szereplő csapatok. Ezért is vállalta fel, hogy létrehozza a Hungerit Vizisportokat Támogató NKft-t. Szükség volt azonban erre azért is, hogy külső cégként, átvéve a Szentesi Üdülőközpont tulajdoni hányadát a fedett uszoda projektben, s így többségi tulajdonossá válva, közbeszerzés nélkül indulhasson a nagyberuházás. Így van csak esély arra, hogy a július végi határidőt az 50 x 30 méteres medence kivitelezésével tartani tudják. Ez ugyanis a beruházás első üteme, amelyet majd a második ütemként a fedés kiépítése követ.

A nonprofit cég alapításának időszerűségét a fedett uszoda építése is sürgette

 Kedves gesztusra is sor került ez alkalommal. Szirbik Imre polgármester és Tóth Tamás, a HMG igazgatója is átvehetett Magyar Józseftől egy-egy szurkolói sálat. Szirbik Imre ugyanis a korábbi sálját elajándékozta egy kiváló játékosnak.  

Ismertetők.

Szirbik Imre ajándékot is hozott magával a hétvégi kupa legjobb helyi és vidéki játékosa számára.

 Tordai Árpád elmondta, hogy a február 2-án rendezendő bajnokságra négy utánpótlás csapat jelentkezett, így a helyieken kívül a Spartac Szabadka, a Tatabánya és Szeged játékosai mérik össze tudásukat.

Tordai Árpád a mérkőzések rendjéről is szólt.

Kép és szöveg: dt.

A szurkolói sálakkal.

Az Oximix a játékosok kedvenc frissítője.

 Egységben a fiatal tehetségekért.

Szirbik Imre gondolatait tolmácsolja.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.