Közös hivatal

Rendkívüli képviselő-testületi ülés archív.Szerdán rendkívüli képviselõ-testületi ülésen döntöttek arról, hogy Szentes, Nagytõke és Eperjes közös önkormányzati hivatalt hoz létre.

A helyi önkormányzatokról szóló törvény értelmében közös önkormányzati hivatalt hoznak létre azok a járáson belüli községi önkormányzatok, amelyek közigazgatási területét legfeljebb egy település közigazgatási területe választja el egymástól, és a községek lakosság száma nem haladja meg a 2000 fõt. Nagytõke és Eperjes község ebben az értelemben Szenteshez kell, hogy csatlakozzon 2013. január elsejével, és automatikusan a közös önkormányzati hivatal székhelye a város lesz.
A hivatal mûködési költségét a törvényben meghatározott mértékben, a hivatal által ellátott feladatokkal arányban finanszírozza az állam. Tekintettel arra, hogy a mûködési költségek jelentõs részét a tapasztalatok szerint a személyi kiadások teszik ki, szükséges a felállítandó közös önkormányzati hivatal létszámigényének alapos megtervezése. Azonban elõre látható, hogy a közös önkormányzati hivatal létszáma az eddigiekhez képest igen jelentõs csökkenést mutat településenként is.
Az elõzetes tervek szerint így a Közös Önkormányzati Hivatal szentesi székhelyén a foglalkoztatottak száma: 65,5 fõ lenne, míg Eperjesen 2 fõvel, Nagytõkén 1 fõvel jöhet létre kirendeltség. A Közös Önkormányzati Hivatal székhely hivatala látja el az Eperjes községben jelentkezõ anyakönyvi feladatokat, a szociális ügyek feldolgozását és az adóügyek vitelét is.
(-)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.