Aktualitások a Szentesi VK-nál

Hétfőn, december 17-én  a szentesi vízilabda barátai ismét a Pano Pub-ban találkoztak, hogy számot adjanak az elmúlt hetek jeles eseményeiről.

Bocskay István köszöntötte a jelenlévőket, és bejelentette az első örömhírt, miszerint Magyar Józsefet, a Hungerit Zrt. vezérigazgatóját, a Szentesi VK elnökét beválasztották a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségébe. A szövetség elnöke pedig dr. Kemény Dénes lett.

A másik fontos eseményként arról számolt be, hogy szentesi sportolók, Gémes Alexa és Miskolczi Kitti részt vettek Ausztráliában a 19 évesek világbajnokságán, mint a női válogatott tagjai, ahonnan a csapat ezüstérmes helyezésének élményével térhettek haza. Elkísérte őket, és a kispadról figyelte az eseményeket Oltyán Gyula a junior válogatott másodedzője. Zantleitner Krisztina, a női csapat edzője ugyan nem volt kint Ausztráliában, ám itt most a PANO-ban igen, és  jelen volt még Pengő László szakmai vezető, edző és Nagy Márton, az ifi csapat gólerős játékosa.

Szirbik Imre polgármester meleg szavakkal és virágcsokorral köszönte meg, ismerte el a hölgyek és edzőik teljesítményét. Miskolczi Kitti az oroszokkal játszott meccs meglepetés eredményét emelte ki a felejthetetlen élmények sorából, de szívesen emlékszik vissza a sok-sok programra is, amelyekkel a meccsek közötti időt töltötték.

A VB hangulatáról Oltyán Gyula is elismeréssel szólt. Kiemelte, hogy nagyon pozitívan álltak a lányok minden mérkőzéshez, ám ennek ellenére sem sikerült mindig nyerni, hiába teljesítettek jól.  Örülne, ha a jövőben minden évfolyamból sikerülne ilyen erőteljes csapatot kiállítani.

Zantleitner Krisztina a lányok fejlődését értékelte, amióta az edzésmunkájukat személy szerint felügyelhette, eltelt több mint két év. Örül a mostani eredménynek, s hogy magabiztos játékosaivá váltak a válogatottnak. Kiemelte, hogy a felnőtt és az ifi világversenyek között óriási a különbség, rengeteg munka áll azok előtt a lányok előtt, akik a felnőtt válogattságig el szeretnének jutni.

A fiúkról érdemes tudni, hogy három korosztályos csapat lett bronzérmes a magyar kupákban. Pengő László értékelte a Halasi kupa és a Komjádi kupa korcsoportos lehetőségeit és a kiemelkedő edzői munkát. Azon reményének adott hangot, hogy itthon lehet majd tartani a legtehetségesebb játékosokat.

Az ifi csapat kiválósága Nagy Márton, ma már a felnőtt csapat motorja is, kiváló gollövő. A helyi szurkolók olyannyira büszkék rá, hogy egy molinót készítettek a számára. Ezzel várták visszatérését a karsérülése után. Ezúttal azonban két szurkoló is ajándékként szurkolói pólót kapott.

Kép és szöveg: dt.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.