Kötelező a chip!

Január elsejétõl csak a mikrochippel ellátott kutyákat kezelhetik az állatorvosok. Ezért a Kiséri Állatorvosi Rendelõ már megkezdte a chippeléssel összefüggõ, hosszas eljárásokat.

A kutyatartókat most olyan lehetõséggel várják, amikor a tulajdonosok lényeges kedvezménnyel biztosíthatják kedvenceik regisztrációját.
A rendelõ a szemészeti lézer mellé a napokban szerzett be egy szemészeti koherencia tomográfot is. Modern eszközeivel részt vesz a Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerészeti és Szemészeti Tanszékei humán kutatómunkájában, amelyrõl a megállapodást szeptember elsején írták alá Budapesten.

KÖNYVTÁRI NYERTES PÁLYÁZATOK

A Szentes Városi Könyvtár NKKft. az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Olvass, tanulj, alkoss, játssz! – könyvtári foglalkozások” címû, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0109 jelû pályázaton 24 512 342 Ft összegû támogatást nyert el.
Ugyancsak nyert a könyvtár az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott  „Kurca-parti Olvass-show: szövegértésfejlesztõ foglalkozások a szentesi könyvtárban” címû, TÁMOP 3.2.4A-11/1-2012-0049  jelû pályázatán 6.802.132 Ft támogatást. A nyertes pályázatok a könyvtár közmûvelõdési tevékenységének fejlesztését szolgálják a fiatal korosztályok bevonásával.

NYELVTANFOLYAM

Hitte volna, hogy sohasem késõ? A TÁMOP-3.2.3-08/1-2009-0038 számú „Szentesi Közmûvelõdési Intézmények a Felnõttoktatás Megújításáért” címû pályázat fenntartási idõszakában megvalósuló intenzív kezdõ angol nyelvtanfolyam indul október hónaptól, tapasztalt nyelvtanárral!
Kezdõ 120 órás angol nyelvtanfolyam (heti 2 x 90 percben délutánonként). Ár: 400,- Ft / 45 perc. Tankönyvet (Headway c. angol tankönyv), ill. szótárat is biztosítunk!
Érdeklõdni a Mûvelõdési és Ifjúsági Házban személyesen vagy telefonon a 63/314-211-es számon lehet!
Tájékoztató és beiratkozás idõpontja: október 9. 16.30 óra. Helyszín: Mûvelõdési és Ifjúsági Ház.

KÖRSÉTA

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület következõ körsétájára a Városi Ren-dõrkapitányságra várja az érdeklõdõket, hogy ismerkedjenek a rend õreinek feladataival.
A helyszíni kalauz tisztét Orosz Katalin õrnagy látja el október 13-án. Az érdeklõdõket 15 órára várják a rendõrség épülete elé.

A PÓDIUMON

Nem kell messzire menni, hogy egy kis “csavargásban” legyen részünk. id. Malek Miklós és Malek Andrea közös estje október 24-én nyitja a bérletes elõadások sorát. Találkozzunk velük és a szép dallamokkal 19 órakor a Megyeháza hangulatos termében.

FELHÍVÁS

Ollai Istvánné képviselõ asszony azzal a felhívással fordul a lakosokhoz, hogy a jó állapotú, ám feleslegessé váló, használható ruhanemûket a továbbiakban is részére jutassák el.
Ezek a ruhák a rászorulók között folyamatosan itt helyben szétosztásra kerülnek, míg az üzleteknél kihelyezett gyûjtõkonténerek tartalma más települések rászorulóit segíti, ami szintén hasznos és jó, azonban az utóbbi idõben nincs a helyi igényeknek megfelelõ, elegendõ szétosztható ruha mennyiség.
Ollainé Eszterke elérhetõsége 06-30/320-5677.  Most elsõsorban õszi-téli holmikra, egyéb felajánlásokra volna szüksége a térség rászorulóinak.

PÁLYAKEZDŐK

Október 9-én a következõ diplomás  pályakezdõ közalkalmazottak, köztisztviselõk veszik át megbízólevelüket  a Városházán:
Répa Ferencné óvodapedagógus, Janiga Lilla tanító, Brnya Barbara gyógypedagógus, dr. Benedekné Gulyás Márta szociális munkás, Havasréti Tibor had- és biztonságtechnikai mérnök, dr. Csízi Evelin jogász, Kurdi Borbála gyógytornász, dr. Gonda Tímea gyógyszerész, Kovács Viktória dietetikus és dr. Kardosné Sipos Erika Zita általános orvos, dr. Laczkó Edit általános orvos, Gyerkó Attila Levente pszichológus.

 SZERELEM ÉS DÉMONAI

Ezzel a címmel hívja az érdeklõdõket elõadására Dr. Csernus Imre pszichiáter a Szentesi Mûvelõdési Központ szervezésében. Az október 16-án 18 órakor kezdõdõ találkozóra jegyek az ifjúsági házban és a Babilon könyvesboltban vásárolhatók 1800 Ft-ért. A rendezvénynek a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ lesz a helyszíne.
Csernus Imre második generációs értelmiségi családból származik. Édesapja orvos, édesanyja fogorvos, testvérei közül öccse jogász, húga logopédus. Saját bevallása szerint szülész szeretett volna lenni. Évekig rendelt a Lipótmezõn az OPNI-ban, ahol elsõsorban drogfüggõket kezelt. Számos könyve jelent meg; jelenleg elõadásokat tart és praktizál.

VÉRADÁS

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház (Szentes), és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetõsége minden héten kedden és szerdán délelõtt 7.30 – 12.00 óráig, csütörtök délután 14.00 – 17.00 óráig tart véradást Szentesen a Vérellátó Állomáson.
A kihelyezett véradá-sok rendje október hónapban a következõ:
02-án és 09-én   14.00- 18.00 óráig  Csongrádon a Galériában,
10-én  15.00 – 18.00 óráig  Tömörkényen a Mûvelõdési Házban,
08-án 10.00 – 13.00 és 17.00 – 19.00 óráig  a Legrand Zrt-nél a Faházban.
16-án  15.00- 18.00  óráig Nagytõkén a Mûvelõdési Házban,
18-án  08.30- 11.00 óráig a Ternay Béla Kollégiumban Szentesen,
25-én 08.00- 12.00 óráig a Zsoldos Ferenc Szakközépiskolában,
30-án 14.00- 18.00 óráig Fábiánsebestyénben az Orvosi Rendelõben nyújthatják karjukat a vért adni kívánó lakosok.

ISMÉT TÜCSÖK KLUB

Október 7-én vasárnap újraindulnak a Tücsök Klub foglalkozások a Dózsa házban, ahova a Tücsök zenekar tagjai minden régi és új tagot szívesen látnak.
9 és 11 óra között lesz természetesen Tücsök koncert is, de a gyerekek és szüleik kézmûves foglalkozásokon is részt vehetnek.
Készíthetnek többek között ujjbábokat, vagy termésekbõl játékokat is. Lesz babahordozó klub és olvasósarok is, amikor kiderül, milyen a jó könyveskuckó.

SQUASH

Az UniBau Épszer Squash (fallabda) Kupa legutóbbi fordulója alapján, amelyet a Fitness Egészségmegõrzõ Centrumban rendeznek, a következõ egyéni rangsor alakult ki:
1. Lupsa Krisztina, 2. Dávid Zoltán, 3. Balogh István. 4. Mazug Imre, 5. Orosz Attila, 6. Nagy Béla, 7. Orosz Szilvia, 8. Kiss Endre.
A verseny körmérkõzésekkel folytatódik, a végeredményt decemberben hirdetik ki Szentesen a Daru utcában.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.