“Kell néha egy kis csavargás…” – Mi kerül a “pódiumra” a 2012-2013-as évadban?

A Szentesi Művelődési Központ pódium bérletes előadásai mára ismertté váltak. A 2012/2013-as évadban öt előadást láthat a közönség. A bérleteket 6900 Ft-os áron szeptember 17-től lehet a Művelődési és Ifjúsági Házban megvásárolni.

A helyszín továbbra is a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központ. A bemutatók minden alkalommal 19 órakor kezdődnek. De lássuk, miből válogathatunk:

Nem kell messzire menni, hogy egy kis “csavargásban” legyen részünk. id. Malek Miklós és Malek Andrea közös estje október 24-én nyitja a bérletes előadások sorát. Andrea büszkén állítja, hogy egy komplett zeneiskolában és zenekarban nőtt fel. Most ismét eljött az együtt muzsikálás ideje. A személyes történetekkel illusztrált esten sok szép népszerű sláger csendül fel (Hull az elsárgult levél.., Lazítani… stb.)

 November 27-én Latinovits Zoltánra emlékezünk Holl Zsuzsa és Végh Péter felolvasó estjén. A nagyszerű színész írásaiból hangoznak el részletek, amelyek közelebb visznek az egész életén át küszködő, harcoló művészhez, emberhez.

Februárban két részes lírai komédia várja a színházbarátokat. Willy Russell Shirley Valentine c. alkotása már sokunk számára ismerős. Az ötvenes éveihez közelálló főhős, megszemélyesítője Vándor Éva, már ráunt az életére. Olyannyira, hogy karon fogta a vak szerencsét, és útnak indult élni. Vándor Éva energikus játékával egy aranyosan naiv, önbizalomadó est vár a közönségre.

Március, tavasz, színes orchideák… Hűvösvölgyi Ildikó és Kautzky Armand zenés műsora olyan musicalokból elevenít fel részleteket, amelyeket mindannyian szeretünk: Macskák, Vörös Malom… Felcsendülnek majd Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs vagy Márkus Alfréd örökzöld melódiái is, de Wass Albert, Reményik Sándor vagy Weöres Sándor verseiből is elszavalnak néhányat.

Áprilisra egy vidám évad záró kabarét tartogatnak a szervezők. A kávéházi kabaré szereplői: Pásztor Erzsi Kossuth-díjas, Érdemes Művész, Csere László Jászai Mari-díjas művész. Közreműködik Nyírő Bea és Magyar Tímea, zongorán Bíró Péter.  A tréfák, rövid bohózatok közben slágerekkel, kuplékkal szórakoztatják  a közönséget.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.