Szemészeti lézer az állatgyógyászatban

Meghatározó beruházásra készül a Kiséri Állatorvosi Rendelõ tulajdonosa, dr. Dobos András címzetes egyetemi docens.

– Amerikai cég közremûködésével hamarosan sikerül beszereznünk egy szemészeti lézer készüléket, amelynek segítségével feltáró beavatkozás nélkül lehetséges a gyakori szembetegségek, mint a glaukóma, különféle daganatok, retina leválás vagy cukorbetegséggel összefüggõ retina elváltozások mûtéti megoldása. Ez a mûszer egyedülálló az állatorvosi praxisban, így ezentúl már mindenféle szemészeti mûtéti beavatkozás elvégezhetõ rendelõnkben – magyarázta.
– Ez a fejlesztés  rendelõnket az Állatorvostudományi Egyetem oktató bázisává teszi, tehát rendszeresen jönnek majd hozzánk a speciális ismeretekért a gyakornokok.
Az unicumnak számító beszerzés hírére már több külföldi páciens is bejelentkezett, sõt a kutyakiállításoknak köszönhetõen határon túli területekrõl is egyre gyakrabban keresik fel a Kiséri Állatorvosi Rendelõt.
Dr. Dobos Andrástól azt is megtudtuk, hogy jövõre kutya világkiállítás lesz Budapesten, amelyen õ kapta meg az állategészségügyi pavilon berendezésének, a rendezvény öt napjára szóló kiállítás megrendezésének a jogát. Ezzel az eseménnyel egybekötve kerül majd sor – kivételesen a fõvárosban – a III. Szentesi Szemészeti Konferenciára.
A Kiséri Állatorvosi Rendelõ rendszeres páciense Tóth Bernadett és párja, Harmat Norbert  (képen). A közös verseny élmények hozták õket öszsze 1 évvel ezelõtt Topolyán a kuvasztenyésztõ Dobos házaspárral. Bernadett családja német dogokat tart, tenyészetükben most hét különbözõ korú kutya él. A legkisebb 3,5 hónapos, a kis bébi már most 58 cm marmagassággal rendelkezik, és szeptember elsõ hétvégéjén Szerbiában máris verseny gyõztes lett. Innentõl a kicsike (képen) karrierépítése nyilvánvaló.
– Mi Bordányban lakunk, ami ide 70 km. Mégis minden héten eljövünk a szentesi rendelõbe, mert András a 2,5 éves Indi nevû kutyánk életét megmentette. Indi ivartalanítás után összeugrabugrált magának egy sérvet, majd  a mûtét helyét feltépte. Azóta küzdünk érte. Ebben a rendelõben olyan hozzáállást tapasztaltunk amilyennel még nem találkoztuk. Õszintén, ám mégis emberségesen tudatta velünk András, hogy a helyzet nem túl bíztató. Indi nem biztos, hogy legyõzi a betegségeit. Azonban õ is, mi is megteszünk a gyógyulásáért mindent – mesélte Bernadett pácienssé válásuk nem mindennapi történetét.        
– dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.