Újra szól a 106,1 MHz – Lendületes, dinamikus helyi rádió indult

Immár nyolc hónapja, hogy elhallgatott a Rádió Szentes a 106,1 MHz frekvencián. Arról is szóltunk már, hogy az új pályázat nyertese is helyi érdekeltségû. Hosszú hónapok után augusztus 3-án 00 órától a Kultúr-Média Kft. üzemeltetésében ezen a frekvencián a Rádió 451 sugároz.

– A nap 24 órájában a leendõ hallgatók életciklusához igazodó mûsorstruktúrával jelentkezik a Rádió 451. Klasszikus helyi kereskedelmi rádiót szeretnénk ezen a frekvencián sok-sok helyi hírrel, információval, lokális tartalommal. Legyen lendületes, dinamikus, fiatalos – mondta kérdésünkre  Zajácz D. Zoltán, az üzemeltetõ cég szakmai vezetõje, fõszerkesztõ.
A médiaszakember immár 20 éves újságírói múlttal, megyei lapok irányításában, televíziós munkatársként pedig pl. a Friderikusz Show-k szerkesztésében szerezte tapasztalatait. Mint említette, a rádiózás mindig nagy szerelem volt a számára. Ezen a területen eddig ugyan kevesebb idõt töltött, de ezután lesz bõven módja kivenni a részét Szentes és Csongrád térségének rádiózásából.
Már azt is elárulhatjuk, hogy a stúdió Szentesen a Petõfi u. 5. szám alatt üzemel. Ez a helyszín sokaknak ismerõs, hiszen annak idején a Média-6 Rádió is ebben az épületben készítette mûsorait. A korábbi helyi rádiósok közül újra hallhatjuk majd Halupa Eszter, Nánási Attila vagy Hortobágyi Gyula hangját. Maga Zajácz D. Zoltán is szól a hallgatókhoz többször, azonban az õ feladata elsõsorban a technikai háttér zavartalan mûködésének biztosítása lesz.
A menedzsment feladatokat Domján Ilona ügyvezetõ vette vállára, aki örömmel újságolta: sokan várják már az új rádió mûsorait. – Mindenképpen mást szeretnénk csinálni, sokkal kereskedelmibb jellegû mûsorokat, mint amihez a helyi hallgatók eddig hozzászoktak. Ami a legfontosabb, az a színvonal. Magas színvonalra szeretnénk emelni a helyi rádiózást. Az én személyes elvárásaim szempontjából a pont az “i”-n ez a tevékenység – összegzett a divattervezõként, stylistként már jól ismert Domján Ilona, aki az Optic World üzletvezetõje is.
Mire számíthat a 35 kilométeres körzet hallgatósága? Reggeli zenés ébresztõre, friss hírekkel, majd a napközben információs blokkjai után lesz többek között életmóddal, ezotériával foglalkozó mûsor is. Délután jókedvre hangolják és “hazakísérik” a hallgatókat zenei kívánságmûsorral, zenés rétegmûsorokkal. Éjjel sok-sok zene, és reggel indul minden elölrõl.
Hallgassák tehát újra a 106,1 MHz frekvenciát, a Rádió 451-et. Indul az internetes weblapjuk is,  kísérjék figyelemmel!     
D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.