Felhívás

A gyümölcsös ültetvények, valamint a gyümölcsös ültetvény méretet el nem érõ, gyümölcsfával betelepített területek öszszeírásáról szóló 2006. évi XLVIII. törvény elõírásai szerint 2012. június 1. és november 30. között az alma, körte, kajszi és õszibarack ültetvények statisztikai célú felmérése zajlik a településen.

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából igazolvánnyal ellátott összeírók felkeresik a helység közigazgatási területén található azon ültetvényeket, amelyeket elõzetesen az adatgyûjtésre kijelöltek. A szakemberek a helyszínen töltik ki azt a kérdõívet, amely az ültetvény jellemzõit méri fel. Kérjük, segítsék munkájukat a feladatuk elvégzéséhez szükséges információk megadásával, továbbá felkérésükre biztosítsák számukra, hogy a zárt területekre bejussanak.
A törvény alapján a gyümölcsfával betelepített területek használói kötelesek az összeíráshoz adatot szolgáltatni. Az összeírók célja elsõsorban az ültetvények felkeresése, ugyanakkor az adatfelvétel megvalósulásához a használókkal való kapcsolatfelvételre is sor kerülhet.
A kérdõív megtekinthetõ az önkormányzati hivatalban vagy a KSH internetes honlapján (www.ksh.hu).

Cseppnyi önbizalom

A vizelettartási probléma ma Magyarországon körülbelül 500 000 embert érint, azonban közülük csak minden ötödik fordul orvoshoz. Az idei évben a nem kezelt betegek feltérképezése és a beteginformáltsági szint növelése céljából országos betegedukációs program indult Cseppnyi Önbizalom elnevezéssel.
A programba összesen 142 háziorvosi praxist vontak be, Csongrád megyében 5 rendelõben tartottak betegedukációs fogadóórákat. A programon összesen több mint 15 000 érdeklõdõ vett részt.
Az idei évben június 18 és 24 között került sor a Kontinencia Nemzetközi Hete programra. A 2009 óta minden évben megtartott kontinencia hét célja – a programhoz hasonlóan – felhívni a figyelmet a vizelettartási zavar problémájára és megismertetni az érintettekkel a megfelelõ kezelési lehetõségeket.

A strandon

A Szentesi Vízisportért Alapítvány a TAO-s pályázaton indulva 21 millió forintot hozott a 33 méteres medence környékének felújításához. Ezt az összeget az önkormányzatnak 9 milliós önrésszel kellett kipótolnia. Dr. Dömsödi József, az alapítvány elnöke vázolta, hogy az összegbõl megújult a jegyzõkönyvvezetõi fülke, a világítás és új eredményjelzõ órát szerelnek fel. A kisebb beruházások még jobb feltételeket teremtenek ahhoz, hogy a csapatok színvonalasabb meccseket játszhassanak a jövõben. Az elnök köszöni Bujdosó Tamásnak, dr. Rébeli Sz. Tamásnak és Hódi Józsefnek valamint az Üdülõközpont dolgozóinak közremûködését a sikeres pályázat megvalósításában.

Csörögesütés Árpádhalmon

A község július 14-én és 15-én rendezi az iskola és mûvelõdési ház parkjában a falunapokat és a második csörögesütõ fesztivált.
Szarka Attila polgármester az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával megvalósuló rendezvény programjai kapcsán kiemelte, gazdag kulturális programot állítottak össze, amely bemutatkozási lehetõséget nyújt a helyi tehetségeknek, és a kistérség amatõr mûvészeti csoportjainak, kulturális egyesületeinek. A látnivalók mindkét napon már reggel elkezdõdnek, a délelõtt a gyermek- és ifjúsági programok jegyében zajlik, sok-sok sporttal. Az elsõ nap délutánján gyermekmûsorokra, vetélkedõkre és romániai testvértelepülésük, Árpád bemutatkozására kerül sor, de helyi kitüntetéseket, elismeréseket is átadnak.
A második nap délutánján a Grimmbusz Színház, a Hunyadiak Örökében Hagyományõrzõk mûsora után helyi és kistérségi fellépõk következnek. 19 órától a Maya trió operetteket ad elõ, a rendezvény sztárvendége Takács Nikolas 20 órakor énekel. A rendezvény tûzzsonglõrök bemutatójával zárul.

Gyermek klub

A Szentesi Mûvelõdési és Ifjúsági Házban mûködõ Gyermek klub kézmûves foglalkozásokra várja a gyerekeket július 10-én, 17-én és 24-én. Július 31-én délutáni matinét tartanak. A foglakozások 17 órakor kezdõdnek.

Ismét Berkes

Berkes János operaénekes és barátai hagyományos hangversenyüket a Szent Anna templomban július 27-én 19 órai kezdettel rendezik.
A tavaly Szentes Város Díszpolgára címben is részesült mûvész évek óta támogatja a Szent Anna templom orgonájának felújítását, ezzel is tisztelegve városunk polgárai elõtt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.