Derekegyház – Kistérségi palacsintasütés

Július 7. és 14. között kerül sor Derekegyházán a Palacsintafesztivál programjaira. Ahogy már  megszokhattuk, idén is számos újdonsággal ösztönzi a szervezõ önkormányzat, hogy minél többen vegyenek sütõt a kezükbe.

Ebben az évben a kistérség településeit látják vendégül egy-egy estés palacsintás produkció erejéig, és aki szeret táncolni, megtanulhat egy külön koreográfiát, ez a palacsintatánc.
Július 7-én 16 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, ez az este 20 órától Szentesé. Fellépnek Seres Antal és gitáros növendékei, a Jövõnkért Alapfokú Mûvészeti Iskola táncosai és a Pengetõ Citerazenekar. 21 órától nyitó buli Szabó Kornéllal.

Óriáspalacsintát elõször július 8-án sütnek ezen a fesztiválon, amihez 16 órakor kezdenek hozzá. 19 órától lengyel és észt néptáncosok mutatkoznak be, majd a nagymágocsiaké lesz a fõszerep, este pedig a Jump koncertezik.
Azokat várják a tûzhelyek mellé július 9-én, akik kedvelik és készítik a palacsinta különlegességeket. A sütés 18 órakor kezdõdik. 20 órától pedig Árpádhalom a vendég. Fiatalok és idõsebbek veszik birtokba a színpadot. Az esti koncert felelõse a Piroshó.

Július 10-én palacsintaevõ versennyel készülnek a szervezõk. A vendég település 20 órától Nagytõke. Egy különleges  csapat, a WC Punkpír koncertezik 21 órától.
Újra óriáspalacsinta készül július 11-én 18 órától. 20 órától a Rigó Alajos Általános Iskola és Szakiskola tánccsoportja lép fel, mûsorukat Disco követi.
Másnap, csütörtökön 18 órától ismét a különleges palacsinták készítésében lehet jeleskedni. A mûsorról Eperjes község gondoskodik. Az esti hangulatfelelõs ismét a Piroshó.
Pénteken 15 órától véradás, 17 órától helyi alkotók kiállítása nyílik a mûvelõdési házban. Palacsinta rekorderek találkoznak 18 órától és bemutatkozik a DerekSzínpad színjátszó kör is. 20 órától Szegvár lesz a vendég, este a Gazsó Duó koncertezik.

A záró napon, 14-én egész napos program lesz, ami reggel horgászversennyel indul. Gyermek-  és ifjúsági programok, palacsinta-futás a délelõtti kínálat, kulturális mûsorok kísérik a délutáni közös palacsintasütést. Sztárvendég Hevesi Tamás és tûzijáték is lesz. Vasárnap a családi falunap hagyományos programjain szórakozhatnak a derekegyháziak.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.