HunRoCoop Szentes Expo

Több sikeres pályázatot követõen a határon átnyúló együttmûködés új szakaszához érkezett Szentes Városa. Szentes és Dumbravita (Újszentes) önkormányzatának együttmûködése, a „HunRoCoop” elnevezésû elnyert pályázat segítségével kiterjedhet településeiken és a vonzáskörzetükben mûködõ vállalkozások üzleti kapcsolatainak kiépítésére is.

Cél az üzleti partnerség kialakulásának segítése, a konkrét gazdasági és kereskedelmi tevékenység megindítása. Az ezen lehetõségek iránt érdeklõdõ vállalkozásokat arra kéri Szentes Város Önkormányzata, hogy adják be jelentkezési lapjukat.
A projekt elsõ rendezvénye a 2012. június 02. és 03. között tartandó „HunRoCoop Szentes Expo” keretében lesz, melyen az elsõ 20 jelentkezõ ingyenesen vehet részt. Itt lehetõség lesz az együttmûködõk közös standon való megjelenésére, illetve a Temes megyei vállalkozások bemutatkozására.  A két település Önkormányzata, kormányaik és az EU segítségével, ezen újabb formában is támogatni szándékozik a településeiken mûködõ vállalkozások mûködését.

Virágszínvonalasabb Szentesért

Itt a tavasz! Igaz, eléggé megtréfált az idõjárás minden kert tulajdonost és gazdálkodó embert. Ettõl függetlenül több helyen, kihasználva a szebb napok adta lehetõségeket, újra szépítik házuk táját, erkélyeiket. Az Önkormányzat  hagyományt õrzõ módon ismételten meghirdeti a
VIRÁGSZÍNVONALASABB SZENTESÉRT Környezetszépítõ Versenyt, amelynek keretében kívánja elismerni azoknak a munkáját, akik sokat tesznek az igényesebb környezet kialakításáért, mely által a város a virágosabbá, zöldebbé, élhetõbbé válik.
A jelentkezni az alábbi kategóriákban lehet:
egyéni kategória (családi házak elõtti közterület és a közterületrõl látható magánkerti rész),
munkahelyi kategória (intézmények, vállalkozások),
lakóközösségi kategória (tömbházas épületek, épület részek).
Nevezhet bárki, aki partner velünk abban, hogy városunk büszkén viselhesse a „Biodiverzitás fõvárosa” címet.
Az elmúlt évhez hasonlóan minden nevezett a saját maga által készített fotóit CD-re írva július 30-ig nyújthatja be a Polgármesteri Hivatal Mûszaki Osztályára.
A CD borítón jól látható módon fel kell tüntetni a versenyre jelentkezõ nevét, címét, telefonos elérhetõségét és azt, hogy mely kategóriába szeretne jelentkezni.
 A versenykiírással kapcsolatos bõvebb információt a városi fõkertésztõl, Baloghné Berezvai Csillától kaphatnak az érdeklõdõk a +36 63 510 373-as telefonszámon.

Kukamatrica

Áprilisban a Városellátó Intézmény elkezdte a kukaazonosító matrica postázását.
Az azonosító matrica az elsõ negyedéves díj számlájával együtt  kerül kézbesítésre, akik korábban az egész éves díjat kifizették, külön levélben fogják megkapni.
Az azonosító matricán feltüntetett szerzõdés szám egyértelmûen azonosítja a kukát jogosan használó ügyfelet, az ingatlant, a szerzõdésben szereplõ hulladékgyûjtõt, így megnehezíti az illetéktelen használatot. Fontos, 2012. májusától kizárólag a megfelelõ matricával ellátott kukák kerülnek kiürítésre, ezért aki már megkapta matricáját, minél elõbb ragassza fel a mellékelt tájékoztató alapján.

Folytatódik a szûrõprogram

Május 9-én 17:00 órai kezdettel, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban folytatódik az Egészség a célkeresztben elõadás sorozat, valamint egyidejûleg bõrgyógyászati szûrést tartanak az érdeklõdõknek. Dr. Berente László neurológus a stroke (agyérbetegségek) témakörben, dr. Földesi Irén diabetológus a cukorbetegségrõl és dr. Chomiak Waldemar háziorvos az orvos-beteg kommunikációról tart elõadást.

Születés hete

Számos programmal és tájékoztató elõadással várják május 10. és 11. között a Mûvelõdési és Ifjúsági Házban azokat az érdeklõdõket, akiknek a családalapítással kapcsolatos információkra van szükségük.
A belépés minden programra és elõadásra ingyenes, azok számára, akik nem csak az elõadásokat szeretnék meghallgatni, május 10-én 11:00 és 13:00 között nyitott Szülõszoba-látogatást tartanak a Dr. Bugyi István Kórházban, melyre Tóth Ibolya kórházi védõnõnél a 70/329-6148-as telefonszámon lehet jelentkezni.

Fõzzünk játszóteret!

Próbáljuk meg újra! Tegyünk közösen azért, hogy minél több gyermek és szülõ örömére építhessünk még több játszóteret! Ezért nem kell mást tenni, csak a Delikát csomagoláson lévõ vonalkódot eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Mûszaki Osztályára vagy a Hivatal portáján kihelyezett gyûjtõdobozba bedobni. A játékban valamennyi Delikát termék részt vesz, kivéve a 2 kg-os és annál nagyobb kiszerelésû Delikát termékeket.

Összeállította:
Puskásné Bárány Zsuzsanna

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.