A kiütéseké volt a főszerep a Premier Bokszgálán

Ismét nagy siker volt a Szentesi Küzdõsport Fesztivál, amely idén 11. alkalommal került megrendezésre.

A rendezvényen látható volt Kick-boksz, K1, MMA és Profi Ökölvívás. A Szentesi Kinizsi SZITE sportolói is bemutatkoztak. A kezdõnek számító Nagy Imre (népszerûbb nevén Lütyõ), egy igen kemény és szoros mérkõzésen maradt alul a komoly amatõr boksz múlttal rendelkezõ Kiss Istvánnal szemben. A szentesi Rácz Roland és Váczi Nándor Kick-boksz bemutató mérkõzést játszott, majd ezt követõen a nehézsúlyú Faur Csaba játszott bemutató amatõr boksz meccset a hódmezõvásárhelyi Nagy Bencével. Bár a bemutató meccs elõírás szerint döntetlen eredményhirdetést hozott, Faur könnyedén boxolta ki ellenfelét. Faur Csaba decemberben a Felnõtt Amatõr Ökölvívó Magyar Bajnokságon bizonyíthat éles meccsen.
A kick boksz mérkõzéseket követõen két elszánt és igazán félelmetes külsõvel rendelkezõ MMA (kiskesztyûs harcos) fighter következett. Csatájuk színvonalát és keménységét mutatta, hogy egy-egy nézõ sápadt arccal figyelte a küzdelmeket. Petrovszki Attila egy látszólag vert helyzetbõl fordítva, látványos átfordulást követõen kivédhetetlen fojtást alkalmazott Besztercei Rajmundon, aki még ájulás elõtt lekopogtatta a meccset.
A profik közé visszatérõ szentesi, egykori felnõtt Magyar Bajnok ökölvívó Pet-rovics István, egyhangú pontozással kikapott jó nevû ellenfelétõl, Nagy Istvántól.
Elérkezett az este egyik, és talán legjobban várt mérkõzése, amelyen a volt felnõtt Magyar Bajnok, válogatott, kétszeres kick-boksz világbajnok szállt utoljára ringbe. Az ellenfél Török Csaba, a Totó Boksz team versenyzõje figyelhette Bertók bevonulását, amelyet hatalmas ováció kísért. Az estén erre az egy mérkõzésre szerepet vállalt Kovács (Kokó) István, aki barátjának, Bertók Róbertnek a búcsúmérkõzését jött levezetni. A mérkõzést Bertók határozottan kezdte, és szinte az elején már padlóztatta is Törököt. Török nem tudott mit kezdeni Bertók vehemenciájával és technikai fölényével, így három számolás után Kovács István mérkõzésvezetõ beszüntette a küzdelmet.
A fõmérkõzésen Kelemen Balázs egy kemény küzdelmet hozó bokszmecscsen egyhangú pontozással verte Vécsei Pétert.
A közönség így kiütésekkel tarkított, rövidebbre, de velõsre sikerült küzdõsport gálát láthatott 12-én este.
A rendezvényrõl, és búcsúmeccsérõl Bertók Róbert így nyilatkozott:
„Nagyon jó volt itthon bokszolni, és újra bent lenni a szorítóban. Hihetetlenül sokat készültem erre a búcsúmérkõzésre, és úgy érzem jó formában is voltam. Sajnálom, hogy az ellenfelem nem tudott komolyabb ellenállást tanúsítani, mert így én sem tudtam igazán megmutatni, hogy mennyi van még bennem. Így bár boldog vagyok, hogy gyõztem, azért egy kicsit szomorú is vagyok, hogy a közönséget nem sikerült kiszolgálnom!”
A rendezvényt csütörtökön (17-én) este 9 órától adja elõször a Sport Tv.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.