Bővülő szabadidős lehetőségek Csongrádon

A „CS.O.K. … király!” projekt zárórendezvényét tartották október 28-án Csongrádon, a Művelődési Központ és Városi Galéria Magyar Király Dísztermében.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása” című pályázati felhívásra benyújtott, TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0090 kódszámú pályázat célja, hogy a helyi közoktatási intézmények tanórákon kívüli szabadidős programjainak megvalósításában a Művelődési Központ és Városi Galéria hatékonyan közreműködjön, azok megszervezését segítse a rendelkezésre álló kapacitásának hatékony kihasználásával.  A tervezett programok célja a kulturális érzékenységet, kreativitást, egészségtudatosságot, környezetbarát és egészséges életmód kialakítását fejlesztő szabadidős programok megvalósítása.

A projekt hozzájárult a kistérségi közoktatási intézmények, valamint a Művelődési Központ hosszú távú formalizált együttműködésének kialakításához, amelynek eredményeként tudatosan tervezett, koordinált szabadidős programok álltak a gyermekek, fiatalok rendelkezésére. A projekt által bővült a Művelődési Központ programajánlata, új típusú programsorozatok indítására nyílt lehetőség.

A pályázat kedvezményezettje a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. volt, az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásában nyújtott támogatás összege pedig 16 562 047 Ft.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.