Újabb hangversenyre készülnek – Rotary, jótékony körforgás

Hat éve alakult a Szentes-Csongrád Rotary Club. Az alapító tagok közé tartozik Mészáros Zoltán, aki ez év július elsejétõl a soros elnöki tisztet is betölti. Mozgalmas évre számíthatnak mind a rotarysok, mind a térség lakói, hiszen a már hagyományos programjaik mellett meglepetések is lesznek.

Mészáros Zoltán amellett, hogy a nagy sikerû Lecsófesztivált szervezõ Hunor Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója, még további civil, társadalmi megbízatásokat is betölt, ezek között egy a Rotary helyi szervezetén belüli tevékenység. A nemzetközi karitatív szervezet emblémája, a fogaskerék,  szemlélteti azt az állandó körforgást, amely a mindig adni, másokon segíteni – szellemiség állandó szükségességére is utal. Ugyanilyen körforgásban váltják a tagok is egymást az elnöki poszton, hogy mindenki felvállalhassa az irányítás, szervezés felelõsségét és tovább víve a hagyományokat, új ötletekkel is elõsegítse a közös célok megvalósulását, az adakozást.
– Én is viszem tovább azokat a programokat, amelyek segítenek abban, hogy a két térség, Szentes és Csongrád tehetséges, ám nehéz sorsú gyermekei tanulmányaikhoz ösztöndíj támogatásban részesülhessenek, vagy az idén már második alkalommal megrendezett Rotary tábor jövõre is megismétlõdjön. Ebben a táborban határon túli  gyerekek számára szervezünk hasznos programokat. Több millió forintot költöttünk ezekre a célokra az elmúlt évben is – sorolta, majd egy új ötletrõl beszélt:
– Augusztus 31-én elõször rendeztünk jótékony célú hangversenyt a szentesi Megyeháza udvarán. Örömmel láttam, hogy milyen sokan eljöttek, hiszen így egyre több ember ismeri meg a szándékainkat.

Mészáros Zoltántól mindjárt megtudtuk, hogy a következõ hangversenyt Csongrádon a Nagyboldogasszony templomban szervezik november hetedikére.  Ekkor négy csodálatos hölgy fuvola játékában gyönyörködhet a közönség, õk a Bel Flauto kvartett. Közremûködik Deák Csaba gitáron és orgonán. A 18 órakor kezdõdõ hangversenyen többek között Bach, Liszt, Haydn, Csajkovszkij mûvek is felcsendülnek. A jegyek 990 Ft-ért már elõzetesen megválthatók a két város mûvelõdési központjaiban vagy a Rotary tagoknál.
– Ezen hangverseny bevételébõl is a már említett célokat kívánjuk támogatni, de újszerû dolgokat is szeretnénk – vázolta Mészáros Zoltán.
– Jövõre a két város központjában helyeznénk el  egy-egy olyan bronz térplasztikát, amely tapintható térképként segíti a vakok és gyengénlátók eligazodását az adott település látnivalói között. E speciális térkép azonban a látók számára is üdítõ színfoltot jelenthet majd. De ugyanúgy megrendezzük november végén a hagyományos Rotary bált, valamint az adventi forralt bor akciót is.

– Hogyan sikerül ennyi megbízatást egy személyben átfogni? – tudakoltuk.
– Én mindig is magaménak éreztem Széchenyi mondását: “Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Már vízilabdázó koromban, de azóta is csapatembernek tartom magam. A családom, munkatársaim és barátaim segítsége nélkül semmire se mennék, ezért nagyon hálás vagyok mindannyiuknak. A másik, hogy mindig szeretettel végzem vállalt feladataimat.
Mészáros úr! Legyen eredményes az ön elõtt álló idõszak minden területen!

Dömsödi Teréz
Fotó: Tímár Ferenc

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.