Honvédregiment leves szilveszter éjfélre

Honvédregiment_leves.jpgHozzávalók: 3 nagy fej hagyma, 30 dkg. füstölt szalonna, 3 zöld paprika, 4 gerezd fokhagyma, kömény, só, bors, 3 evõkanál édes-nemes paprika, erõs paprika, ízlés szerint, 1 pár füstölt kolbász, 75 dkg. savanyú káposzta, 1 burgonya, 2.5 dl. tejföl, 5 evõkanál olaj.

Elõkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A paprikát nagyobb darabokra, a füstölt szalonnát pedig apró kockákra szeljük. A fokhagymát finomra, a kolbászt vékony karikákra daraboljuk, a savanyú káposztát átmossuk, és szitán lecsöpögtetjük.

Elkészítés: A nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, és világossárgára pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a paprikadarabokat, és a szalonnakockákat. Ezekkel együtt rövid ideig tovább pirítjuk, õrölt paprikával megszórjuk, azonnal rátesszük a savanyú káposztát, és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje a káposztát. Foghagymával, borssal és köménymaggal fûszerezzük. Lefedve fõzzük, míg a káposzta majdnem teljesen meg nem puhult.
Az elpárolgott vizet pótoljuk. Közben a burgonyát lereszeljük, majd belekeverjük a levesbe, és ezzel még kb. 10 percig fõzzük. Végül beletesszük a kolbász szeleteket, felforraljuk és forrón tálaljuk.
Külön kínálunk hozzá tejfölt. A recept 6-8 személyre szól.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Kipróbálta, megszerette:
Szakács Vendel

Honvédregiment_leves.jpg

Egy hozzászólás “Honvédregiment leves szilveszter éjfélre” bejegyzésre

  1. Barbi:

    Kipróbáltuk, tényleg fantasztikus! Köszi – Szaki!!!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.