Hunor Coop – sikeresen “levadászták” a pályázatokat – A város legszebb áruháza

A 42 évvel ezelõtt átadott Appo-nyi téri áruház a Szentes és vidéke ÁFÉSZ legmodernebb áruháza volt. Ma ugyanez mondható el, miután a Hunor Coop Zrt. a korszerûsítését elvégezte.

20 millió forinttal többe, így a tervezett 250 millió forint helyett 270 millió forintba került a szentesi Kála áruház felújítása. Ezt Mészáros Zoltán vezérigazgató mondta kérdésünkre a közelmúltban rendezett ünnepélyes áruházavató ünnepség alkalmával. A munkálatokhoz 90 millió forintot vissza nem térítendõ támogatásként, pályázati forrásból tudtak biztosítani, míg 90 millió forint bankhitel mellett ugyancsak 90 millió forint saját erõt vettek igénybe a beruházáshoz.

Magunk is látjuk, megérte, hiszen a tágas, rendezett eladótér mintegy 400 négyzetméterrel növekedve, sokkal kényelmesebb, átláthatóbb, s még gazdagabb árukínálat elhelyezésére nyújt lehetõséget. A vezérigazgató és csapata a befektetés megtérülésének  idejét legalább 20 évre saccolja, azonban a forgalom növekedésével ez a folyamat már el is kezdõdött.
A beruházás alapfeltétele volt az energiahatékonyság növelése. A XXI. század legmodernebb hûtõberendezései már a téli fûtéshez is termelik az energiát, tehát az épület megszépült külseje hatékonyan és gazdaságosan mûködõ belsõt takar.
Az avató ünnepségen Mészáros Zoltán elmondta, hogy az utóbbi években több mint 350 millió forint vissza nem térítendõ pályázati forrást sikerült “levadászniuk”, mert “lõnek” mindenre, ami pályázat, és a hálózat elõrejutását mozdíthatja elõ. A projektek sikeres megvalósítása az összefogás eredménye, amelyért a cég minden munkatársának és a külsõs szereplõknek is kifejezte köszönetét.

Kép és szöveg:
Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.