A legfrissebb hír horgászoknak – A figyelem a jelölt halaké

Kedves Horgásztársak és kedves Olvasók! Mivel is kezdhetném beszámolómat?! Ne feledjétek: Április 16-án szemétszedés!!! Várunk mindenkit szeretettel reggel 7 órakor az egyesület székházánál. A feltételek azonosak az elõzõleg meghirdetettel. Aki autóval, esetleg utánfutóval tudna jönni, az nagy segítséget jelentene.

Az év második telepítése a következõképpen alakult: 2050 kg kétnyaras ponty a Kurcába, 1528 kg  háromnyaras ponty, illetve 580 kg amur került a Gerecz tóba. A tóba tettünk még 7 db 60 cm feletti pontyot, mint tudjuk ezek nem vihetõek haza. A késõbbiekben is fogunk ilyen nagy méretû pontyokat telepíteni, 20-20 darabot a Gereczbe, illetve a Kurcába is. Ezeket sorszámmal fogjuk ellátni, ami a hátúszónál lesz található.
A Kurcába kizárólag nagy méretû nyurgák fognak kerülni, a szaporodás elõsegítése érdekében. Itt is vissza kell engedni ezeket a jelölt halakat. Ennek segítségével tudjuk akár a halak mozgását, fejlõdését is figyelni, amibõl sok mindenre tudunk következtetni mind a két vízen. A Gerecz tavon pedig reméljük, hogy minél élvezetesebbé teszik ezek a nagy halak a horgászatot. Itt aki elsõként megfog egy jelölt halat, a sorszám alapján regisztráljuk, és nevet adhat neki. Pl. ha a 3224-es sorszámú hal neve Potyi lesz, az azt  jelenti, hogy az egyesület honlapján is ezzel a névvel fog szerepelni, természetesen a “keresztszülõ”, azaz a horgász nevével együtt,  aki kifogta elõször.

 

Aki másodjára, harmadjára fogja ki a már elkeresztelt halat, egy pezsgõt kap ajándékba. A fogást jelezni kell a halõrnek vagy fényképpel bizonyítani, és persze a visszaengedést is meg kell örökíteni. Ezeket a halakat a lehetõ legkíméletesebb bánásmódban kell részesíteni a kifogástól a visszaengedés pillanatáig.
Megrendeztük a Gerecz Elemér Emlékversenyt is, ahol tiszteletét tette Elemér bácsi unokája és annak gyermekei is.
Befejezõdött székházunk állagmegóvó rekonstrukciója. Ezúton ismét szeretném megköszönni azon horgásztársak munkáját, akik aktívan részt vettek benne. Természetesen nem csak horgászok segítettek, nekik is köszönjük.
Mindenkinek jó fogást és jó egészséget kívánok!

Kalamusz Endre

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.