Akik szívesen tornásznak

Huszonegyedik alkalommal rendezte meg a Forray Máté Általános Iskolában a Szegvári Diáksport Egyesület a Forray Tornát. Az országos versenyen 33 csapat közel 230 tornászpalántája mutatta be a zsûrinek a gyakorlatokat.

A korcsoportonkénti megmérettetés szép eredményeket hozott a térségi diákoknak is. Az I-II. korcsoportban a házigazda intézmény fiú diákjai a harmadik helyen végeztek, míg a III. – IV. korcsoportos fiúk a másodikak lettek. Edzõjük, Vass Tibor. A lányokat Pólyáné Téli Éva készítette fel. Nekik sem volt könnyebb dolguk. I. korcsoportban, két és három szeren a szegvári csapat a negyedik helyezést szerezte meg. Egyéniben, talajgyakorlatával Sípos Ilona második, Kun-Szabó Viktória harmadik lett. Sípos Ilona ugrásban ugyancsak harmadik. Az elsõ két korcsoport általános versenyében a hazaiak az ötödik helyre tornászták magukat, míg a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola lánykái a kilencedik helyre jutottak. A szegvári Szabó Janka gerendán harmadikként zárta a versenyt.

Erõsebbnek bizonyultak a házigazdák a III-IV. korcsoportban, amelyben két csapattal is indultak. A Dudás Ágnes, Valkai Vivien, Ágoston Ágota, Szabó Janka, Vígh Diána, Joó Vivien (õ talajon harmadik) összeállítású csapat, a második helyezést érték el, míg a második csapat a hetedik helyen végzett. A rendezvényre felkészülés kiváló alapot szolgáltatott arra, hogy az egészen kicsi gyerekek testmozgását, tartását fejlessze, és megszeretesse velük ezt a szép, igényes és esztétikus sportágat. Az idei év tapasztalataival a gyerekek és nevelõik már a jövõ évi megmérettetésre készülnek, hogy méltóan álljanak helyt ismét, a hagyományokhoz illõen.
A rendezvénynek számos céges és magánszemély támogatója volt, akiknek a szervezõk ezúton is köszönetet mondanak.
(te)

 

Egy hozzászólás “Akik szívesen tornásznak” bejegyzésre

  1. Téli Éva:

    TORNA DIÁKOLIMPIA
    Országos elődöntő, Kecskemét, 2011. 03. 21.

    A Forray Máté Általános Iskola, a Szegvári DSE tornászlányai a megyei döntőn való szép szereplés után továbbjutottak az országos elődöntőre, ahol négy megye legjobb csapatai mérték össze tudásukat szekrényugrásban, gerendán és talajon. A szegvári lányok szépen helytálltak annak ellenére, hogy betegség miatt erősen tartalékosan állt ki mindkét korosztályunk.
    I-II. kcs 7. Szegvár (Gráfik Vivien, Kollár Renáta, Szűcs Boglárka, Kunszabó Viktória, Szabó Boróka, Sípos Ilona).
    III-IV. kcs. 5. Szegvár (Joó Vivien, Vígh Diána, Ágoston Ágota, Szabó Janka, Dóczi Klaudia, Dudás Ágnes).

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.