Új fesztivál készül

Szentesi Vendégszeretet Egyesület hagyományteremtő szándékkal új rendezvényt indít. A rendezvény neve: Kézműves ízek fesztiválja. Helyszín: Művészetek Háza Szentes, Petőfi u. 4. Időpont: 2011. április 25  Húsvéthétfő 10-18-ótáig.

Rendezvény célja:  Rég feledésbe merült  gasztronómiai ismeret, recept, felelevenítése az érdeklődőkkel.  Helyszínen elsajátítható tudás, mely alkalmas lehet a hagyományaink továbbvitelére. Nem titkolt szándékkal a városban szeretnénk tartani azokat a családokat akik egyébként ilyenkor  más településre utaznak a locsolkodás helyett. Hosszútávú cél:  Olyan tartalmas program kínálása, mely az évek során régiós majd országos hírnevet és látogatottságot jelenhet  a városnak.

A program tartalmi elemei: -A Művészetek Házában  kialakított interaktív gasztronómiai  műhelyekben az érdeklődők maguk is kipróbálhatják gyakorolhatják a bemutatott ételek elkészítését. Ilyen pl: csiramálé készítés, kalács sütés, kovászos kenyér készítés, túró, sajt készítés, vaj köpülés, bióborászat. -A gasztronómiához szorosan kapcsolódó kézműves mesterségekkel is közelebbről megismerkedhetnek a látogatók. Így pl: tojás festés, agyagedény készítés. -A nap folyamán több előadást is meghallgathatnak az érdeklődők húsvéti szokásokról, a környék gasztronómiai néprajzi hagyományairól. Filmvetítés keretében végigkísérhetik egy-egy termék elkészítésének lépéseit. Egész napos aktív kikapcsolódást nyújtunk az idelátogató családok minden tagjának. Április 10-éig várjuk még  azok jelentkezését akik birtokában vannak olyan gasztronómiai ismereteknek amelyet szívesen megismertetnének másokkal is.

Őrizzük meg értékeinket együtt!

Egy hozzászólás “Új fesztivál készül” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    KÉZMŰVESEK! GASZTRONÓMIAI KIÁLLÍTÓK!

    Az egyesület által március 24-én tartott sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a résztvevők térítésmentesen vehetnek részt a rendezvényen. A cél az, hogy bemutassák egyedi gasztronómiai attrakcióikat vagy kézműves tudásukat. Amennyiben termékeikből vásárt is tartanak, így az alapanyagról is maguk gondoskodnak. Azonban ha háziasszony pl. kalácsfonást mutat be, vagy más olyan tevékenységet, amelyet az egyesület nyersanyaggal támogat, akkor a helyszínen a készterméket el kell kóstoltatni.
    Azt is megtudtuk, hogy idén a rendezvény a Művészetek Házában hagyományos Húsvéti Vásár folytatása lesz. Évek múlva azonban tervezik a szervezők a két rendezvény egybeolvasztását.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.