Önkormányzati választások 2006: Amerikából jöttek – Belenéztek a városba

Amerikai vendégek.jpgA Csongrád Megyei Közgyûlés EU Integrációs Bizottsága szervezésében Ohio Lucas megyéjébõl érkeztek városunkba vendégek a napokban. A “Great Lakes Consortium” képviselõi a két megye tíz éves kapcsolatának jegyében keresték fel Szentest, s mind a befektetési lehetõségek, mind a termálenergia hasznosítása érdekelte õket.

Szirbik Imre polgármester a megyei bizottság elnökeként üdvözölte a hölgy látogatókat a Megyeháza konferencia termében. Varga Árpád önkormányzati képviselõ társaságában láthatók. A kivetítõs (interaktív) városismertetõbõl megtudhatták, hogy a hatvanöt termálkútra épülõ geotermikus energiamezõ milyen hasznos szolgálatot tesz a mezõgazdaságban, a helyi gyógyászatban vagy a városi intézmények, bérlakások fûtésében.
Mint az ipari park adta befektetési lehetõségek iránt érdeklõdõk, a térség felépítésével és a munkanélküliségi mutatókkal is megismerkedtek. A polgármester elmondta, hogy  a befektetõ vállalkozókat a foglalkoztatottak számához, a foglalkoztatás idejéhez mérten részesítik támogatásban a telephely létesítésekor. A különféle engedélyek beszerzésében pedig a hivatal erre felhatalmazott munkatársa segíti õket. Az is kiderült, hogy Amerikában mást jelent a barnamezõs beruházás fogalma, mint nálunk. Ott ugyanis a már szennyezett területeket nevezik így.  Nálunk viszont – kommentálta a polgármester – a felülépítménnyel  rendelkezõk a barnamezõs létesítmények. Szennyezõanyaggal terhelt terület kiajánlása szóba sem jöhet. Amerikában az ipar által tönkre tett területeken szórakoztató centrumokat, parkokat létesítenek, – hallhattuk.   
– dite

Amerikai vendégek.jpg

Kedves Szentesiek!

Tisztelettel megköszönöm Önöknek a több ezer támogató kopogtatócédulát.
 Négy éve együtt álmodtuk meg a lendületesen fejlõdõ Szentest.
Az egymásnak adott szavunkat álltuk, terveinket megvalósítottuk.
 Közös munkánkkal egy dinamikusan fejlõdõ, otthont adó várost építettünk, melyre büszke lehet valamennyi szentesi polgár.
Eredményeinket elismerik határainkon belül és kívül egyaránt.
Összefogásunkkal, közös erõfeszítésünkkel, szilárd alapot teremtettünk, amelyre nyugodtan, biztonságosan építhetjük közös jövõnket.
Szirbik Imre.jpgAz Ön támogatásával az elkövetkezendõ években:
– A kialakított Ipari Parkban helyi és betelepülõ vállalkozásokkal együttmûködve, minden lehetõséget kihasználva, az eddig megteremtetteken túl újabb és újabb munkahelyeket kívánunk létrehozni.
– A kiépült csatornarendszer, a felújított úthálózat után, a város teljes területén rendbe hozzuk a vízelvezetõ árkokat, hogy valamennyi utca teljes komfortot nyújtson az ott élõknek. Zöld, virágos, tiszta várost építünk.
– Véglegesen visszaszereztük a Petõfi Szállót! A megszépült városközpont folytatásaként fel fogjuk újítani, és ez által is újabb lendületet adnunk a város idegenforgalmának.
– A sürgõsségi tömb, a mûvese állomás felépítése és a gyógyfürdõ felújítása után, a kormányzattal közösen napirendre kívánjuk tûzni a kórház további rekonstrukcióját, mûszerezettségének korszerûsítését, komfortosságának fejlesztését.
– Az Idõsek Otthona felépítését megkezdtük, és továbbra is minden eszközzel segíteni kívánjuk az idõseket, a családokat, a szociálisan rászorultakat.
– A dinamikus építkezés mellett megõrizzük és bõvítjük a korszerû oktatás és tanulás feltételeit. Kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalok pályakezdésére, családalapítására.
 
Egy közösséget csak higgadt bölcsességgel és meleg szívvel lehet szolgálni.
Céljaink – mint 4 éve – ma is merészek!
Munkánkkal a gyakorlatban bebizonyítottuk, hogy összefogással, erõink egyesítésével, felkészült, a közösség érdekeit szolgáló képviselõkkel azok valóra válthatók.
Kérem, támogassa a fejlõdés programját és az azt megvalósító csapatot, hogy polgármesteri és képviselõi megbízatásomat együtt, minél hatékonyabban kamatoztathassuk városunk javára.
Jöjjön el, döntsön Ön is, és október 1-jén tegye le a voksát egy emberközpontú, kiegyensúlyozott, dinamikus fejlõdés mellé.
 Õszinte tisztelettel:  Szirbik Imre
Fizetett választási hirdetés!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.